Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Romantická návštěva Plzně se pro starší německý pár změnila v horor se šťastným koncem

Dramatickou love story hodnou hollywoodského zpracování zažil v Plzni starší manželský pár německých důchodců, kteří si přijeli užít krásy města proslaveného nejen pivem. Návštěva města nabrala bezprostředně po příjezdu seniorů nečekaný spád a situaci museli zachraňovat strážníci městské policie.

Němečtí turisté si zarezervovali apartmánový pokoj v centru města, kam společně přijeli s jejich vozidlem. „Protože však vyvstal problém s parkováním, rozhodl se muž najít poblíž vhodné parkovací místo a požádal manželku, aby mezitím vyřídila veškeré přijímací záležitosti. Štěstí ale nestálo na mužově straně, parkoviště byla zaplněná, a tak musel zaparkovat až na Anglickém nábřeží,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Cestou nazpátek se však cizinec dostal do nesnází. Nezapamatoval si dobře místo, kde manželku vysadil a nemohl se s ní ani zkontaktovat. Žena totiž odešla nejen s rezervačními dokumenty, ale také s telefonem a muž si telefonní číslo nepamatoval. Ke vší smůle napomohla navíc skutečnost, že se žena vydala pěšky sama od apartmánů k vzdálenému hotelu, kde bylo potřeba provést registraci hostů a převzít si klíče. Manželé se minuli a navzájem se sobě ztratili.

Naprosto zoufalé sedmašedesátileté ženy se ujal personál jednoho z hotelů a umožnil ji přenocovat v hotelovém pokoji bez osobních dokladů. „Platbu přenocování za ženu na dálku provedla dcera v Německu. Manžel strávil noc v autě na parkovišti. Ráno náhodně oslovil strážníka jdoucího domů z noční směny. Strážník zavolal kolegům, kteří se po vyslechnutí příběhu pustili do pátrání po mužově manželce. Díky místní a osobní znalosti se zadařilo. Strážníci ze služebny MP Plzeň-Střed zjistili, kde se žena na noc ubytovala, další hlídka do místa jejího manžela doprovodila. Při vzájemném setkání se manželský pár neudržel slzám dojetí,“ popsala happy and mluvčí městské policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto visitplzen.eu

Štítky návštěva Plzně, pár německých seniorů, manželé ze SRN, městská policie, pomoc městské police, Plzeň, manželé, obecní policie, parkování, Anglické nábřeží a.s., Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romantická návštěva Plzně se pro starší německý pár změnila v horor se šťastným koncem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.