Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O titul Stavba roku Plzeňského kraje zabojuje celkem 19 staveb, hlasovat může i veřejnost

Revitalizace katedrály sv. Bartoloměje, nový pavilon Psychiatrické kliniky ve FN Plzeň, Paluba Hamburk nebo přestavba původního vesnického stavení se stodolou na rodinný dům v Klatovech. To je jen krátký výčet staveb, které postoupily do užšího výběru v letošním 19. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje. Vítěze z nominovaných staveb vybere jak odborná porota, tak veřejnost pomocí internetového hlasování. Stavbu, která si odnese Cenu veřejnosti, mohou lidé na webu soutěže vybírat až do 22. srpna.

V soutěži stavba roku Plzeňského kraje zabodoval dokončený ambit Mariánské Týnice

Titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 získal východní ambit kláštera Mariánská Týnice na severním Plzeňsku, Kulturní centrum - Pivovar Domažlice a atriový rodinný dům ve svahu v Plzni. Letos se do soutěže přihlásilo rekordních 40 staveb. Cenu...

Z celkem 37 přihlášených staveb jich porota do finále poslala 19. Nominovaná díla se uchází také o další ceny, jimiž jsou například Cena hejtmana Plzeňského kraje, Cena Ministerstva průmyslu a obchodu nebo Cena veřejnosti. Stavby jsou rozdělené do kategorií novostaveb, rekonstrukcí, staveb pro bydlení, dopravních a inženýrských staveb, sportovních a volnočasových staveb a veřejných prostranství.

„Držím palce nejen obcím, které svými investicemi do veřejného sektoru zaujaly odbornou porotu a získaly nominaci, ale také nominovaným soukromým stavbám, které prokazatelně přispívají k regionálnímu rozvoji našeho kraje. Z devatenácti nominovaných staveb je devět staveb, tedy téměř polovina, mimoplzeňských a z nich šest bylo přihlášeno samotnými obcemi či neziskovými organizacemi,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti).

O Ceně veřejnosti mohou lidé rozhodnout až do 22. srpna. Hlasování už je spuštěné. Jednotlivé objekty najdete také ve videomedailoncích na Facebooku Staby roku Plzeňského kraje. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny 13. září 2022 v Multifunčním sále SOU Elektrotechnického v Plzni, který byl oceněný v loňském ročníku soutěže.

V loňském ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje bylo z 40 přihlášených staveb nominováno 22. Třem z nich pak byl udělen titul Stavba roku Plzeňského kraje. V kategorii novostaveb vloni získala titul dostavba východního ambitu Mariánské Týnice, v rekonstrukcích zvítězilo Kulturní centrum – Pivovar Domažlice a nejlepší stavbou pro bydlení byl zvolen Atriový dům ve svahu v Plzni.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stavba roku Plzeňského kraje

Štítky Stavba roku, soutěž, Plzeňský kraj, architektura, rekonstrukce, Fakultní nemocnice Plzeň, Hamburk, Klatovy, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Plzeň, Rudolf Špoták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Stavba roku Plzeňského kraje zabojuje celkem 19 staveb, hlasovat může i veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.