Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Známý obchodní řetězec chystá stavbu nové prodejny v Domažlicích, vyroste na místě areálu bývalých kasáren

Po dlouhých letech jednání a debat se už v Domažlicích rýsuje stavba prodejny společnosti Lidl. Nový obchod by měl nahradit objekt bývalého posádkového domu armády v Petrovické ulici. Objekt sloužil dvě dekády ke komerčním účelům a nyní by měl ustoupit stavbě nového moderního obchodu. Společnost momentálně čeká na vydání stavebního povolení.

,,Společnost Lidl plánuje v Domažlicích realizovat prodejnu dle uzavřené smlouvy s městem Domažlice. Celý projekt je momentálně v procesu povolování a vyjednávání s příslušnými úřady," konstatovali za společnost Lidl Česká republika  Lukáš KünzelPetr Pořízek v aktuálním vyjádření, které zaslali vedení města.

Radnice má už od loňského října se společností podepsanou smlouvu o budoucí smlouvě směnné, která stanovuje směnu městských pozemků za ty v majetku společnosti Lidl. Ze strany města se jedná o objekt bývalých kasáren v Petrovické ulici, za který by měla získat areál bývalé nemocnice.

,,Samozřejmě, že město Domažlice vítá nový obchodní dům a to z mnoha důvodů - obohacení služeb pro naše občany, rozšíření sortimentu zboží, kultura prodeje, umístění prodejny mimo centrum s dobrým dopravním napojením na síť místních komunikací a tak dále. Ostatně všechna jednání, která se uskutečnila, byla a jsou maximálně vstřícná," shrnul postoj vedení města místostarosta Stanislav Antoš (KDU-ČSL).

Loni v červenci rada města odsouhlasila demolici kasáren. Podmínkou ovšem je, že bagry na místo nenajedou dříve, než se vlastníkem stane společnost Lidl. Zároveň se v té době město dohodlo s investorem, že na místě vznikne modernější typ prodejny.

„Má přehlednější nákupní plochu a moderní zázemí pro zaměstnance. Stání pro nákupní vozíky se přesunulo do středu parkoviště, u něj jsou dvě místa pro rodiny s kočárky. K dispozici bude i šest míst pro invalidy, dvě pro nabíjení elektromobilů a 90 standardních parkovacích stání,“ upřesnil mluvčí radnice Josef Babor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Domažlice

Štítky Domažlice, nová prodejna, Lidl, stavba, demolice, Česko, Stanislav Antoš, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známý obchodní řetězec chystá stavbu nové prodejny v Domažlicích, vyroste na místě areálu bývalých kasáren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.