Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zájemci z řad seniorů a zdravotně postižení se mohou hlásit o nové městské byty v lokalitě Zátiší

Výstavbu druhé etapy městských bytů budovaných v lokalitě Zátiší dokončí v září město Plzeň. Do 13. července se mohou přihlašovat o byty zájemci z řad seniorů a osob se zdravotním postižením, kteří by chtěli tam chtěli bydlet. Jedná se o pronájmy bytů o velikosti 1+kk a 2+kk. Město pro ně vyčlenilo 38 bytů. Celkem se v této etapě dokončí 102 bytů.

„Vloni jsme ukončili první etapu výstavby bytových domů na Zátiší, kdy bylo vybudováno osm domů se 77 byty, z toho 11 bytů bylo vyčleněno pro seniory a osoby se zdravotním postižením a dále 10 bytů jako bezbariérových. V září dokončíme druhou etapu, a to o deseti bytových domech se 102 byty, z nichž 38 bude určených pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ přiblížil náměstek primátora David Šlouf (ODS), který za projektem stojí a na starost má oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Město nové byty nabízí na realitním portálu byty.plzen.eu nebo na vývěsce informací v Jagellonské ulici č. 8. „Aby se zájemce o byt mohl ucházet, musí mít vytvořenou registraci na dostupné bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, kterou provede na uvedené internetové adrese,“ přiblížila Karolína Vodičková, vedoucí Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

První byty z druhé etapy výstavby již byly nabídnuty k přihlášení zájemců, uzávěrka přihlášek byla 6. dubna 2022 a nyní probíhá vyhodnocení a výběr nájemců. Druhá nabídka bytů v této lokalitě pro uvedenou cílovou skupinu byla zveřejněna 1. června 2022 a zájemci se mohou na byty přihlašovat do 13. července 2022.

Pokud zájemce nemá přístup k internetu, může přijít do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8. „Tam mu pracovníci s vytvořením registrace pomohou, sdělí mu nabídku volných bytů a pomohou s přihlášením na vhodný byt. S přihlášením na byty také mohou pomoci sociální pracovníci na úřadech městských obvodů, a to podle bydliště žadatele,“ doplnil náměstek David Šlouf.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Plzen.eu

Štítky bydlení, Plzeň, sociální bydlení, nájemné, trh, byty, David Šlouf, zdravotní postižení, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci z řad seniorů a zdravotně postižení se mohou hlásit o nové městské byty v lokalitě Zátiší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.