Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Teplota šla nahoru, Plzeňská teplárenská ukončila vytápění objektů ještě před koncem topné sezony

Vytápění veškerých svých objektů už přerušila společnost Plzeňská teplárenská s ohledem na aktuální vývoj průměrných venkovních teplot. Dojde-li však k náhlému ochlazení, je společnost připravena operativně vytápění obnovit, a to až do konce topného období podle vyhlášky, do 31. května 2022.

„Loni trvala topná sezona bez přerušení až do konce měsíce května a celkově byla chladnější. Plzeňské domácnosti tak letos spotřebovaly za stejné topné období méně tepelné energie, došlo k poklesu spotřeby tepla cca o 3,6 procenta,“ informovala prostřednictvím tiskové zprávy mluvčí Plzeňské teplárenské Petra Siegerová.

„Přestože u plynu a elektřiny jsme zaznamenali nárůst jejich ceny o desítky až stovky procent, Plzeňská teplárenská zdražila cenu energie od 1. ledna 2022 v průměru jen o 9,7 procenta, po započtení inflace za rok 2021 je to dokonce jen o 5,6 procenta,“ uvedla Siegerová. Teplárenská společnost je připravena na základě vývoje počasí operativně zahajovat temperování u objektů, které daly souhlas s letním vytápěním během letních měsíců v období 1.6. - 31.8.

Podle platné vyhlášky trvá otopné období od začátku září do konce května. Vytápění je možné přerušit nebo omezit dříve, pokud průměrná venkovní teplota vystoupí dva dny po sobě nad 13 stupňů a nečeká se ochlazení.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto

Štítky topení, vytápění, topná sezona, Plzeňská teplárenská, konec vytápění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplota šla nahoru, Plzeňská teplárenská ukončila vytápění objektů ještě před koncem topné sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.