Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

O propuštění z kněžské služby požádal generální vikář Diecéze plzeňské, navázal prý partnerský vztah

O uvolnění ze služby generálního vikáře Diecéze plzeňské a o propuštění z kněžské služby požádal kněz Jakub Holík. Důvodem k tomu kroku je navázání partnerského vztahu. Informuje o tom na svém webu Diecéze plzeňská.

Plzeňský generální vikář Jakub Holík požádal o propuštění z kněžské služby plzeňského biskupa Tomáše Holuba a svého diecézního biskupa Vojtěcha Cikrleho v Brně. Jako důvody uvedl delší kněžskou krizi spojenou s navázáním partnerského vztahu, což mu brání dále pokračovat v pravdivém kněžském životě.

Po domluvě obou biskupů byl Jakub Holík uvolněn ze služby generálního vikáře k 1. květnu 2022 a nebude dále vykonávat kněžskou službu. Nadále bude vykonávat funkci ředitele kurie až do dalšího rozhodnutí. „Děkujeme Jakubovi za jeho službu generálního vikáře v naší diecézi a přejeme mu v životě vše dobré,“ uvedla ve svém prohlášení Diecéze plzeňská.

Do Plzně přišel Jakub Holík v září 2019 z baziliky sv. Prokopa v Třebíči a vystřídal na postu generálního vikáře Diecéze plzeňské Krzysztofa Dędka. „Otce Jakuba s radostí a vděčností vítám v naší diecézi. Moc se těším na spolupráci s ním. Věřím, budeme tvořit vzájemně se podporující tandem obohacený o rozdílnost našich přístupů. Nesmírně si také vážím velkorysosti biskupa Vojtěcha, který mi uvolněním Jakuba nezištně vyšel vstříc. Moc mu za to děkuji,“ uvedl tehdy biskup Tomáš Holub.

Sám Jakub Holík o sobě uváděl, že rád cestuje, dále je velkým fanouškem fotbalu hokeje i dalších sportů. „V Itálii jsem se během studií začal zajímat o italskou ligu, kam potom přišel do Lazia Řím a později Juventusu Pavel Nedvěd, rodák z plzeňské diecéze ze Skalné. Rád se zajdu na fotbal i hokej v Plzni podívat,“ prohlásil kněz těsně před příchodem do Plzně.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecéze plzeňská

Štítky generální vikář, Diecéze Plzeňská, Jakub Holík, partnerský vztah, Tomáš Holub, Plzeň, Vojtěch Cikrle, Brno, Pavel Nedvěd, Juventus FC, SS Lazio, Itálie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O propuštění z kněžské služby požádal generální vikář Diecéze plzeňské, navázal prý partnerský vztah  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.