Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odsouzenci ve Věznici Plzeň budou prát ložní prádlo z ubytovny pro ukrajinské uprchlíky

Ložní prádlo z ubytovny pro uprchlíky válečného konfliktu z Ukrajiny budou prát odsouzení z Věznice Plzeň. Stane se tak základě spolupráce Plzeňského kraje, provozovatele ubytovny pro uprchlíky a věznice. Předmětem dohody je praní veškerého ložního prádla pro ubytovnu v Plzni. V rámci osobní návštěvy věznice v Plzni se na spolupráci domluvili hejtman Rudolf Špoták (Piráti) a ředitel Věznice Plzeň Pavel Kopačka.

Jde o praní, sušení, žehlení, mandlování a škrobení vybraného druhu ložního prádla, které Plzeňský kraj využívá pro ubytovnu pro uprchlíky z válečné oblasti v Čechově ulici v Plzni. Kapacita ubytovny je více než 200 lůžek, v současné době je obsazeno zhruba do 150 z nich. Maximální výše zakázky dle smlouvy je 200 tisíc korun.  

„Dvakrát měsíčně bude Věznice Plzeň prát ložní prádlo pro krajskou ubytovnu, kde jsou ubytování uprchlíci, kteří přišli z Ukrajiny. Považuji spolupráci se složkami záchranného systému za ověřenou, proto jsme se rozhodli domluvit tuto činnost také s ozbrojenými složkami. V tomto případě s vězeňskou službou. Spolupráce s organizacemi z veřejného sektoru považujeme za důležitou,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Hejtman také v rámci spolupráce s Věznicí Plzeň navštívil její prostory a setkal se se zástupci vedení zařízení. Hovořilo se především o provozu věznice, spolupráci věznice s firmami, které zaměstnávají vězně, a také o zaměstnanosti, vzdělávání a volnočasových činnostech vězňů. „Jsme samozřejmě rádi, že Věznice Plzeň může pomoci. Tato zakázka má navíc i výchovný vliv na zaměstnané odsouzené, kterým práce pro potřebné umožňuje zažívat pozitivní pocit důležitosti toho, co dělají,“ uvedl ředitel Věznice Plzeň Pavel Kopačka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jindra Radová / Richard Beneš

Štítky Věznice Plzeň, praní prádla, prádelna, ubytovna pro uprchlíky, Plzeňský kraj, Rudolf Špoták, ubytovna, Plzeň, uprchlík, povlečení, Ukrajina, Česká pirátská strana, Vězeňská služba České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzenci ve Věznici Plzeň budou prát ložní prádlo z ubytovny pro ukrajinské uprchlíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.