Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Restaurace vařily tradiční ukrajinské pokrmy, výtěžek z prodeje majitel zdvojnásobil a poslal do veřejné sbírky

Téměř dva tisíce porcí speciálně připravených ukrajinských jídel prodalo několik restaurací v Plzni a v Blovicích svým hostům, výtěžek pak šel na sbírku ve prospěch Ukrajiny. Tržbu poslal jednatel zapojených gastropodniků na transparentní účet města Plzně, k tomu ji navíc zdvojnásobil. Ve finále tak jde o finanční dar ve výši 341 tisíc korun.

Veřejná sbírka Pomáhající Plzeň je časově neomezena. Zájemci mohou přispívat na sbírkový účet Plzně u Komerční banky, číslo účtu je 123-5443790227/0100. Více informací je na webu pomahajiciplzen.eu.

„Prodávali jsme typická ukrajinská jídla, vždy to byl boršč a pak jako hlavní jídla golubce, bograč, ukrajinské bitky, kyjevský kotlet a šašlik, a to v období po celý měsíc od 11. března do 10. dubna. Byli jsme až překvapeni množstvím porcí, které se prodaly, konkrétně 950 porcí boršče a zhruba stejný počet ostatních jídel. Lidé chtěli ochutnat ukrajinskou kuchyni, jejich reakce byly pozitivní ve smyslu, že se dobře nají a udělají ještě i dobrý skutek,“ dodal jednatel restauračních zařízení Richard Marek. Pokrmy vařili čeští kuchaři, postup ale konzultovali s ukrajinskou pracovnicí.

Do neobvyklé iniciativy se zapojil Šenk Na Parkánu, dále pak Restaurace U Salzmannů, Martinská Osteria, Restaurant 12, Tank Bar Americká, Pivnice Sladovnická a Hostinec U Nádraží Blovice. „Velmi děkuji za takovéto iniciativy. Naši veřejnou sbírku Pomáhající Plzeň pro lidi v tíživé situaci jsme vyhlásili 8. března, od té doby máme na účtu od různých dárců již více než 3,1 milionu korun. Jde o firmy, ale i o jednotlivce. Zapojení plzeňských restaurací si cením, osobně to vnímám jako skvělý způsob, jak může jejich prostřednictvím přispět každý, kdo si zajde na oběd,“ poděkoval náměstek primátora David Šlouf (ODS), z jehož iniciativy veřejná sbírka vznikla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto U Salzmannů

Štítky tradiční ukrajinské jídlo Bograč, gastronomie, ukrajinská jídla, sbírka, restaurace, sbírka na Ukrajinu, Plzeň, veřejná sbírka, jídlo, Blovice, Ukrajina, Komerční banka, Richard Marek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace vařily tradiční ukrajinské pokrmy, výtěžek z prodeje majitel zdvojnásobil a poslal do veřejné sbírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.