Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Česko-bavorský festival Treffpunkt, Den Země v zoo i akce pro sportovce

Po koronavirové přestávce se opět do západočeské metropole vrací oblíbené akce jako je třeba třídenní multižánrový festival Treffpunkt nebo krajský půlmaraton. Na oslavu nejznámějšího ekologického svátku, Dne Země, zve plzeňské zoo, která si pro návštěvníky připravila pestrý program plný her. Milovníci přírody se také mohou pustit do sázení lesa na Doubravce.

Treffpunkt v DEPO2015

Od pátku do neděle si mohou zájemci užít tradiční i moderní českou a bavorskou hudbu v areálu DEPO2015. Chybět samozřejmě nebude ani pšeničné pivo a rozmanitý program, který nabídne koncerty, divadlo, projekci dokumentárních snímků i různé workshopy pro děti. Vstup je zdarma. Celý program najdete ZDE.

Krajský půlmaraton

Kvůli bezpečnosti omezen provoz obcemi, kterými trať půlmaratonu prochází. Zároveň budou omezeny linky MHD č. 21 a č. 26 a některé autobusové spoje společnosti Arriva. Běžci mohou parkovat u areálu Škodalandu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště v Univerzitní ulici, odkud je zdarma do areálu doveze kyvadlová doprava.

Po dvouleté covidové přestávce se opět vrací Krajský půlmaraton Plzeňského kraje. Maratonci vystartují v sobotu v 10 hodin ze Škodalandu a následně se vydají přes Litice do Šlovic, Dobřan, Lhoty a přes Valchu zase zpátky. Akce nabídne také bohatý doprovodný program jako je například koncert kapely Děda Mládek Illegal Band. Ve Škodalandu si lidé užijí také horolezeckou stěnu nebo obří šipky. Na náměstí v Dobřanech si zase lidé budou moci poslechnout kapelu Semtex. Novinkou pro tento rok je propojení světa zdravých a hendikepovaných sportovců a také benefiční akce CzechTourism 7 Statečných neziskové organizace Cesta za snem.  

Lesníci hledají dobrovolníky na osázení holin po řádění kůrovce, smrky nahradí odolnější dubový porost

Pracovníci plzeňských městských lesů se spolu s dobrovolníky pustí do zalesňování holiny v městském lese kousek od obchodního centra na Rokycanské. Náchylné smrky tam zpustošil kůrovec a lesníci museli napadené smrky odtěžit. Aby byl les zdravější...

Den Země v plzeňské zoo

Zoologická a botanická zahrada zve v sobotu k oslavě Dne Země. Akce se uskuteční od 10 do 17 hodin před Tropickým pavilonem v areálu zahrady. Program bude zaměřený hlavně na rodiny. Děti si mohou zkusit poznávací hry i si vyzkouší různé soutěže. Chybět nebude ani oblíbená naučná stezka.

Den Země připadá na 22. dubna a je největším a světově uznávaným svátkem v oblasti ekologie a ochrany přírody. Nejrůznějšími způsoby ho slaví více jak miliarda lidí ve 175 zemích světa. V Plzni se koná jeho největší připomínka tradičně v zoologické a botanické zahradě, na organizaci akce se kromě zoo podílí i sdružení přátel zahrady IRIS.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky tipy na víkend, Plzeň, DEPO2015, Treffunkt, Den Země, krajský půmaraton, půlmaraton, festival, slavnost, Doubravka, Arriva, Dobřany, Děda Mládek Illegal Band, CzechTourism, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Česko-bavorský festival Treffpunkt, Den Země v zoo i akce pro sportovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.