Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zažijte Bavorsko s novými průvodci. Poradí, kam vyrazit za aktivitami i gastronomií

Tištěný turistický průvodce po Bavorském lese, přehled tras pro horská kola nebo tipy, kam vyrazit za kulinářskými specialitami česko-bavorském v příhraničí. To jsou novinky, které pro letošní jaro nabízí Informační centrum Bavorsko-Čechy.

„Máme připravenou pestrou škálu propagačních materiálů v češtině, které se týkají outdoorových aktivit a kulinářských zážitků v regionu, a to na obou stranách hranice. Turistický průvodce obsahuje podrobné popisy více než 60 tras včetně vyznačené délky trasy, obtížnosti a pochopitelně mapky. Podobně je koncipována brožura pro milovníky horských kol, kteří tu najdou 44 tras v okolí Velkého Javoru, tedy území nazývaného Arberland,” vysvětluje Simona Fink vedoucí Informačního centra Bavorsko-Čechy a koordinátorka česko-bavorské spolupráce.

Podrobně je také zpracována mapa s názvem “Volnočasový průvodce regionem Arberland,” kde jsou vyznačené tipy pro outdoorové a volnočasové aktivity, kulturní zážitky, kempování a v neposlední řadě zajímavosti, které se týkají skla. Arberland má dlouholetou sklářskou tradici, a je tu možné navštívit například sklářskou vesnici, muzeum nebo galerii skla, skleněný les nebo sklářskou křížovou cestu. Ve volnočasové mapě je vyznačeno celkem 155 aktivit, které je možné v Arberlandu vyzkoušet.

„Pokud byste prošli bavorské regiony Horní Franky, Horní Falc a Dolní Bavorsko a v Čechách pak Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj za účelem ochutnat místní produkty, narazili byste na ekologické biofarmy, farmářské obchody, malé pivovary, ale i kavárny, a restaurace, které vaří z lokálních surovin. Pro takové cestovatele je proto nepostradatelnou příručkou Kulinářský průvodce po Bavorsku a Čechách, kde je více než 90 tipů na gastronomické zážitky. To je další z bezplatných brožur, které jsme pro letošní rok připravili,” uzavírá Simona Fink.

Průvodce „Turistický region ARBERLAND – Bavorský les“, „Mountainbike region ARBERLAND BAVORSKÝ LES“, zážitkovou mapu „Volnočasový průvodce regionem ARBERLAND“ nebo obsáhlou dvojjazyčnou brožuru „Kulinářský průvodce po Bavorsku a Čechách“ je možné si osobně vyzvednout v infocentru v Plzni nebo Českých Budějovicích nebo si zdarma objednat poštou prostřednictvím formuláře na internetu ZDE.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Informační centrum Bavorska / Marco + Stefanie Felgenhauer

Štítky Arberland, Bavorsko, příhraničí, turistický průvodce, turistický ruch, průvodce, gastronomie, Bavorský les, Česko, Velký Javor, horské kolo, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažijte Bavorsko s novými průvodci. Poradí, kam vyrazit za aktivitami i gastronomií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.