Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hořelo na něm oblečení, život muži v plamenech při požáru jeho karavanu zachránila dvojice statečných policistů

Ve správný čas a na správném místě se objevila policejní hlídka, aby mohla zachránit život muže, který ležel na zemi a hořelo na něm oblečení. Hned vedle stál karavan, ze kterého šlehaly plameny a opodál byla v plamenech i propanbutanová lahev. Dramatická událost, kdy šlo doslova o vteřiny se stala na parkovišti v Dobřanech na jižním Plzeňsku.

„Při výkonu služby si dvojice policistů v Nádražní ulici v Dobřanech všimla požáru malého obytného přívěsu, který byl zaparkován na parkovišti poblíž nádraží. Hlídka se okamžitě rozjela ke karavanu, z jehož dveří již šlehaly plameny. Nedaleko tohoto vozidla zpozorovali kolegové na zemi muže, na kterém hořelo oblečení v dolní polovině těla. Vedle něj ležela na zemi propanbutanová láhev, jejíž obal rovněž hořel,“ popsala začátek záchranné akce mluvčí policie Ivana Jelínková.

Praporčík David Šesták a praporčík Martin Opáleník z obvodního oddělení Dobřany nezaváhali ani na vteřinu a začali muže hasit. K hašení hořícího oděvu, propanbutanové láhve i karavanu použili služební hasicí přístroj. „Nejprve se jim karavan podařil uhasit, vzápětí však začal opět hořet a požár nabíral na své intenzitě. Jelikož se uvnitř karavanu podle slov popáleného muže měla nacházet ještě jedna propanbutanová láhev, odnesli policisté zraněného do bezpečné vzdálenosti z důvodu nebezpečí exploze. Následně přitom přivolali záchranáře i hasiče,“ řekla mluvčí policie.

Ze záchodů v obchodním domě vyběhl s děsivým křikem hořící muž, uhasili ho pohotoví svědci

Neuvěřitelné drama zažili nakupující v obchodním domě v Plzni na Doubravce. Z prostorů toalet uslyšeli děsivý křik a poté spatřili muže, na kterém hořelo oblečení včetně bot. Svědci naštěstí rychle zareagovali a oheň uhasili. Policisté nyní...

Po prvotním ošetření na místě byl popálený muž převezen do nemocnice. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje určil jako předběžnou příčinu požáru nedbalost při používání plynového vařiče.

V době požáru byl šedesátiletý obyvatel karavanu na základě provedené dechové zkoušky pod vlivem alkoholu. Uvnitř karavanu zapálil hořák na propanbutanové láhvi, aby si přitopil. Brzy však začalo hořet vnitřní zařízení karavanu. Muži se na poslední chvíli podařilo vyhodit ven z karavanu hořící propanbutanovou lahev, ale začalo na něm hořet oblečení. Bez pomoci policistů by pravděpodobně nepřežil.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policejní hlídka, záchrana života, hořící muž, popálený muž, požár karavanu, Dobřany, oblečení, karavan, požár, Plzeňský kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořelo na něm oblečení, život muži v plamenech při požáru jeho karavanu zachránila dvojice statečných policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.