Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zářící vánoční strom plovoucí na pontonu uprostřed přehrady si lidé zamilovali od prvního okamžiku

Zářící vánoční strom plovoucí od včerejšího večera na pontonu uprostřed Borské přehrady na okraji města okouzlil Plzeňany, kteří ho od prvního dne zamilovali. Mnoho lidí se hned po setmění vypravilo k přehradě, aby novou a zcela originální vánoční výzdobu spatřili na vlastní oči. A rozhodně toho nelitovali.

„Když jsem včera zjistila z médií co se chystá za parádu na přehradě v České údolí, okamžitě jsem zburcovala kamarádku a společně jsme se tam s dětmi vypravili. A byla to naprosto úchvatná podívaná. Jak se ta světla ze stromku odrážela ve vodní hladině. Je to překrásná scenérie a skvělý nápad,“ uvedla Mirka Volná. Lze předpokládat, že i v dalších dnech budou k přehradě za plovoucím stromem směřovat davy lidí.   

Čtyřmetrový strom, ozdobený několika metry světelného řetězu, girlandou a LED svítícími hvězdami, nechal na ponton daleko od břehu největší plzeňské vodní plochy instalovat centrální městský obvod. Je to jediná plovoucí světelná ozdoba na území Plzně. Vedení obvodu se inspirovalo vánoční výzdobou v zahraničí.

Speciálně vyzdobená plzeňská vánoční tramvaj už vyjela na svoji premiérovou jízdu s cestujícími

Ulicemi Plzně už jezdí speciální vánočně vyzdobená tramvaj. Na svoji premiéru vyrazila dnes v 17,25 a první pasažéři do ní mohli nastoupit na zastávce U Synagogy. Ještě než se tramvaj s cestujícími rozjela, byla v obležení mnoha fotografů. Od...

„Plovoucí světelnou instalaci jsem poprvé viděl na jezeře v Rakousku. Když jsme se letos rozhodovali, jak bychom mohli vánoční výzdobu vylepšit, napadlo nás nechat instalovat něco podobného na hladině Borské přehrady. V současné době, kdy jsou omezené akce a zakázané vánoční trhy, jsem moc rád, že se nám podařilo nápad s plovoucím vánočním stromem zrealizovat,“ říká starosta centrálního městského obvodu David Procházka (ANO).

Strom bude na přehradě svítit až do svátku na začátku ledna. Prohlédnout si ho mohou lidé z areálu Škodaland, z hráze nebo ze stezky vedoucí kolem přehrady. Škodaland je od listopadu do února otevřen od 10:00 do 18:00.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 3

Štítky vánoční strom, vánoční výzdoba, strom na vodě, plovoucí vánoční strom, Borská přehrada, MO Plzeň 3, centrální obvod, David Procházka, přehrada, vánoční stromek, vánoční ozdoby, České Údolí, Rakousko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zářící vánoční strom plovoucí na pontonu uprostřed přehrady si lidé zamilovali od prvního okamžiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.