Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město připravilo balíčky pro turisty i Plzeňany, hotelové noci nabídnou relax, dobré jídlo i slevy na vstupném

Do role turistů se mohou po tří víkendy vžít i obyvatelé západočeské metropole. Městská příspěvková organizace Plzeň-Turismus společně se 17 hoteliéry připravila zážitkový program, který lidem nabídne za zvýhodněné ceny přenocování, jídlo nebo volné vstupy do několika turistických objektů. Cílem projektu je podpořit cestovní ruch, který výrazně zasáhla koronavirová krize.

Plzeňské hotelové noci se uskuteční během tří víkendů: 21.–23. ledna, 25.–27. února a 25.–27. března 2022. Kromě pobytu v jednom ze sedmnácti zapojených hotelů a penzionů mohou lidé využít i slevy na vstupném. Některá místa se jim otevřou rovnu zdarma, například Loosovy interiéry, Západočeská galerie v Plzni, Pivovarskéo muzeum a muzea Patton Memorial Pilsen. Plzeňany pak zvou hoteliéři na degustační menu, které mohou zakoupit zvlášť i bez pobytového balíčku. Termín je třeba si včas zarezervovat.

„Návštěvníkům a turistům chceme –⁠ a to nejen o těchto speciálních víkendech –⁠ zprostředkovat výjimečný zážitek z Plzně a její rozmanité kulturní nabídky. Myslíme ale i na samotné Plzeňany. Plzeňské hotely jsou tu celoročně i pro ně. Zajít do hotelového wellnessu, na víkendový brunch nebo si odpočinout od domácích starostí a užít si víkend v hotelu ve vlastním městě je skvělé. Celým projektem zároveň chceme podpořit hoteliéry i naše partnery z kulturních institucí a celkově městský turismus, který v posledních „covidových“ letech dostal pořádnou ránu,“ říká ředitelka organizace Plzeň-TURISMUS Zuzana Koubíková.

Téměř za 18 měsíců trvání pandemie registruje Plzeň 60procentní propad v počtu turistů, kteří ve městě přenocují. „A to i přesto, že obě 'covidová' léta byla extrémně silná z pohledu domácích návštěvníků," doplnila Koubíková. V prvním pandemickém roce 2020 navštívilo Plzeň 130 tisíc hostů, meziročně o 60 procent méně.

Do projektu Plzeňské hotelové se zapojily hotely Avenue Pallova 28, Courtyard by Marriott Pilsen, Hotel Central, Hotel Continental, Hotel Panorama, Hotel Plzeň, Hotel Trend, Hotel U Pramenů, Hotel Victoria, Hotel a restaurace Green Gondola, Ibis Hotel Plzeň, Parkhotel Plzeň, Penzion U Salzmannů, PRIMAVERA Hotel & Congress centre, Purkmistr – Pivovarský dvůr Plzeň, Vienna House Easy Pilsen a Wellness Penzion U Gigantu. Více informací na plzenskehotelovenoci.cz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto visitplzen.eu

Štítky turismus, Plzeň, hotely, hotelové noci, penzion, kultura, Plzeň-TURISMUS, projekt, hotel, koronavirová krize, Západočeská galerie v Plzni, Patton Memorial Pilsen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město připravilo balíčky pro turisty i Plzeňany, hotelové noci nabídnou relax, dobré jídlo i slevy na vstupném  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.