Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žáky na základních a středních školách v Plzni čekají dvě kola testování na koronavirus

Nařízení o preventivním antigenním testování žáků základních, speciálních, středních škol a konzervatoří rozšířila vláda na další okresy. V Plzeňském kraji se toto testování týká okresů Plzeň-město, Rokycany, Domažlice a Klatovy. V západočeské metropoli bude dvoukolové testování probíhat 8. a 15. listopadu. Podstoupit jej budou muset všichni žáci, kteří nedoloží potvrzení o prodělaném očkování, nemoci nebo platný test s negativním výsledkem z odběrových míst.

Hasiči už do Plzně přivezli chybějících 26 200 testů pro screeningové testování žáků. Určené jsou pro zařízení, které spadají do okresu Plzeň-město. „Týká se to základních škol v Plzni a dále ve Chválenicích, Dýšině, Starém Plzenci, Chrástu, Nezvěsticích, Šťáhlavech a Tymákově. Při stanovení potřebného počtu nyní dodaných testů se vycházelo ze sběru dat o chybějících testech na školách, které provedlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v říjnu,“ vysvětlila vedoucí magistrátního odboru školství, mládeže a tělovýchovy Dagmar Škrlantová.

V Plzeňském kraji se toto testování týká kromě okresu Plzeň-město také okresů Rokycany, Domažlice ao Klatvy. Jedná se o regiony, v nichž sedmidenní výskyt nově zjištěných případů onemocnění covid-19 překročil ke konci října hodnotu 300 na 100 tisíc obyvatel. Tuto hranici stanovilo ministerstvo zdravotnictví jako limitní pro spuštění preventivního testování ve školách.

Testování se ve vybraných okresech týká dětí v přípravných třídách základních škol a přípravných stupních základních škol speciálních, žáků základních škol a studentů v denní formě vzdělávání ve středních školách a konzervatořích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeň, děti, testování, školy, střední škola, Plzeňský kraj, Domažlice, Rokycany, základní škola, Klatovy, Chválenice, Dýšina, Starý Plzenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáky na základních a středních školách v Plzni čekají dvě kola testování na koronavirus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.