Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jachtař David Křížek má za sebou první dny pobytu ve vězení, manželka Lucie ho ze všech sil podporuje

Slavný jachtař a reprezentant David Křížek pobývá už několik dní za zdmi přísně střežené Věznice Plzeň. Na Borech by si měl plzeňský sportovec odpykat trest ve výši 3,5 roku. Odsouzený byl v kauze vytunelovaného Metropolitního spořitelního družstva, kdy se měl stát „bílým koněm.“ Jeho manželka, známá modelka i moderátorka Lucie Křížková teď vzkázala, že je jachtař v pořádku. Prostřednictvím sociálních sítí požádala jeho přátele i neznámé lidi o podporu pro uvězněného sportovce.

„Chci vám tady jen napsat, že David je v pořádku. Zatím jsem s ním ve spojení pouze písemnou formou. Často se mě ptáte, co můžete udělat, jak pomoci. Z Davidova dopisu je zřejmé, že mu teď hodně pomůže udržení kontaktu se světem "venku". Píšu mu denně. Určitě bude rád, když dostane dopis/pohled i od vás. Na vyžádání vám ráda poskytnu adresu,“ napsala Lucie Křížková.

Řada lidí si v komentářích vyžádala adresu na uvězněného jachtaře a přislíbili, že mu určitě napíšou. Další požádali o vyřízení pozdravů a povzbuzujících slov. Našli se o všem i takoví, kteří jednání Davida Křížka podrobili kritice. „Ve vězení je každý "nevinně". Pokud se chtěl vyhnout trestu tím, že bude práskat jako "spolupracující obviněný", tak ať teď nefňuká. Mně je spíš líto všech těch okradených! Taky mají děti, rodiny. Těžko věřit, že by byl David až takový nic netušící moula. Nicméně i přesto přeji sílu zbytku rodiny, ono to uteče rychle a za dobré chování bude doma cobydup,“ vzkázala jedna pisatelka.

„Nejsem bílý kůň, ale podvedená osoba. Bílým koněm se člověk stává dobrovolně a za úplatu. Není jediný důkaz, že tam byl úmysl. Nikdy jsem neměl v úmyslu oklamat banku a úmyslně ji poskytnout nepravdivé informace. To je jen vykonstruovaný názor. Nikdy jsem se k tomu nedoznal a je to lež. Byl jsem důvěřivý a teď za to platím. Je mi líto lidí, kteří v kauze MSD přišli o své úspory. I já přišel téměř o všechno a teď bez možnosti práce, bude placení advokátů ještě složitější. Život bez důvěry, ale nemá cenu. Důvěřovat se musí. Jen si dobře vybírejte své přátele,“ hájil se David Křížek.

K celé kauze se už dříve vyjádřila i Křižkova manželka. „Je to devět let, co se můj muž David stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve dvou společnostech, které způsobily milionové škody. David se celý život pohybuje jen ve světě sportu, kde je na lidi spolehnuti a hrají fair play. Do světa byznysu se nakrátko dostal v době finanční nejistoty po nevydařeném oceánském projektu. Pomocnou ruku mu nabídl tehdejší kamarád," uvedla Křížková ve svém prohlášení.

Podle jejích slov pak pracoval Křížek na nadějných projektech, jeho důvěra ve zkušené podnikatele ale byla zneužita. „Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Ale neznalost neomlouvá. To víme. Jen chci zmínit, že na milionových podvodech neprofitoval. Sám musel skoro celý svůj majetek, na který si poctivě vydělal, rozprodat, aby měl z čeho zaplatit dluhy a právníky,“ dodala manželka uvězněného jachtaře. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Křížek / facebook.com

Štítky tunelování, David Křížek, rozsudek, vězení, Lucie Křížková, trest, bílý kůň, jachtař, plzeňský sportovec, Metropolitní spořitelní družstvo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jachtař David Křížek má za sebou první dny pobytu ve vězení, manželka Lucie ho ze všech sil podporuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.