Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejžhavějším místem v Česku byla dnes Plzeň, teplota vyšplhala na rekordních 33,1 stupně Celsia

Největší vedro z celé České republiky bylo dnes v Plzni. A dnešek je v Plzeňském kraji zatím nejteplejším dnem letošního roku. Na stanici v Plzni - Bolevci odpoledne vystoupala teplota na rekordních 33,1 stupně Celsia, což bylo zřejmě i nejvyšší teplota v celé ČR, řekla před 17:00 hodin Marta Suchá z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Dosavadní rekord pro stanici v Bolevci z roku 2013 byl pro dnešní den 32,1 stupně. Druhou nejvyšší tepotu dnes v kraji naměřili meteorologové ve Staňkově na Domažlicku, kde 32,2 stupně vyrovnalo dosavadní rekord z roku 2013. Ve Stříbře na Tachovsku stejně starý rekord dnes počasí překonalo o 0,6 stupně, teplota tam odpoledne vystoupala na 31,9 stupně.

Dnešní parné počasí ale nestačilo překonat například dosavadní regionální maximální teplotu pro 17. červen v Plzeňském kraji. V roce 1917 bylo v Klatovech 34,6 stupně. Dnes se tam teploměr dostal na 30,7 stupně.

Příval teplého počasí bude v kraji pokračovat i v pátek a o víkendu. V pátek a v sobotu mohou teploty dosáhnout až k 35 stupňům a v neděli až k 36 stupňům, dodala Suchá. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Visit Plzen

Štítky teplota, měření teploty, teplotní rekord, meteorologové, Plzeň Bolevec, Česko, Plzeň, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, rekord, okres Domažlice, Bolevec, Stříbro, okres Tachov, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejžhavějším místem v Česku byla dnes Plzeň, teplota vyšplhala na rekordních 33,1 stupně Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.