Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový bazén chce město Plzeň postavit na Borských polích, připravuje se architektonická soutěž 

Výstavbu nového plaveckého bazénu na svém pozemku na Borských polích plánuje město Plzeň. Prvním krokem k tomu bude uspořádání architektonické soutěže na pořízení všech stupňů projektové dokumentace nového bazénu. Tento záměr odsouhlasili radní, musí ho ještě schválit zastupitelé. Vyhlášení soutěže se předpokládá v druhé polovině roku. Náklady na komplexní stavbu bazénu představují částku přibližně 250 až 300 milionů korun.

Na Borských polích by měl do tří let vyrůst nový plavecký areál za 300 milionů korun. Jeho součástí by měl být osmidráhový, či venkovní bazén, posilovna, wellness, posilovna, ubytovna i další sportoviště. Stavba by měla nahradit krytý bazén v plzeňské Kozinově ulici, který provozuje SK Radbuza. Město nyní vyhotovenou studii a na první etapu stavby hodlá využít dotaci až 90 milionů korun od Národní sportovní agentury. Zbytek by šel z rozpočtu města.

„Jde o významnou veřejnou stavbu v exponovaném místě, proto navrhujeme uspořádání otevřené architektonické jednofázové projektové soutěže. Ta nám dává možnost srovnat různorodé návrhy po stránce estetické, předpokládaných nákladů na realizaci, provoz a podobně. Jde o transparentní formu, ve které odevzdává soutěžní návrh neomezené množství účastníků, pokud splní požadované kvalifikační předpoklady. Předností této formy výběru je také odborný pohled nezávislé části hodnotící poroty,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

Pozemek pro bazén se nachází v těsné blízkosti objektu výzkumného centra NTIS Západočeské univerzity v Plzni. Je vymezen novou komunikační větví z okružní křižovatky Sukova a tramvajovou tratí. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně bude organizátorem soutěže. Prvním krokem bude sestavení soutěžních podmínek, které budou předloženy na jednání Zastupitelstva města Plzně v září 2021.

„Hodnotící zasedání soutěžní poroty je plánováno na začátek prosince 2021. Poslední slovo bude mít opět zastupitelstvo, které bude rozhodovat o výsledcích. Poté se zorganizuje veřejná prezentace všech návrhů a zahájí jednací řízení bez uveřejnění s vítězem soutěže o smluvních podmínkách,“ dodala Irena Vostracká, vedoucí Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

POLITICKÁ KORIDA: Co si myslí zastupitelé Plzně o stavbě plaveckého areálu na Borských polích?

Na Borských polích by měl do tří let vyrůst nový plavecký areál za 300 milionů korun. Jeho součástí by měl být osmidráhový, či venkovní bazén, posilovna, wellness, posilovna, ubytovna i další sportoviště. Stavba by měla nahradit krytý bazén v...

Ohodnoť článek

Foto Vait McRight | Zdroj Pixabay.com

Štítky bazén, stavba nového bazénu, Borská pole, plavecký bazén, Plzeň, soutěž, Národní sportovní agentura, Pavel Šindelář, ODS, Západočeská univerzita v Plzni, architektonická soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový bazén chce město Plzeň postavit na Borských polích, připravuje se architektonická soutěž   |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.