Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

DEPO 2015 shání umělé vánoční stromečky pro novou interaktivní výstavu

Živé stromky mohou sloužit jako pochoutka pro zvířata v zoologické zahradě, ty umělé se mohou naopak stát součástí tajuplného lesa. Právě tak se totiž jmenuje připravovaná výstava v DEPO 2015. Půjde o interaktivní světelnou hru, kde děti budou moci ovládat jednotlivé exponáty nebo si zkusí originální únikovku, kdy budou muset utéct z perníkové chaloupky. Kdy se výstava otevře ale závisí na vládních opatření.

„Pokud máte doma, a chalupě, ve sklepě či na půdě klasický umělý vánoční stromeček bez barviv a postřiků, napište nám a my z vašeho vysloužilého stromečku uděláme stromeček zasloužilý“,“ tak zní výzva, kterou kreativní zóna DEPO 2015 zveřejnila na svých sociálních sítích. Lidé se mohou hlásit prostřednictvím zprávy na facebooku nebo přes email.

A jaký je záměr autorů? Darované stromečky utvoří v bývalé autobusové hale unikátní les jako vystřižený z pohádky Alenka v říši divů. Pokud dojde ke zmírnění vládních opatření, mohla by se výstava v omezeném režimu zpřístupnit v polovině března.

„Vydat se budete moci do tajemného lesa plného pohádkové atmosféry, nahlédnout do říše fantazie a dokonce se stát i kouzelníky. Pro děti budou připravené kouzelnické hůlky, kterými budou moci ovládat některé exponáty," prozrazuje mluvčí DEPO2015 Lucie Kaslová.

Instalace studia Kashmir

Pohádkovou atmosféru umocní i fakt, že do expozice vede cesta skrze králičí noru. Po vstupu se návštěvníkům otevře svět, ve kterém se dostanou pod hladinu jezera, do kouzelných tůní nebo lesa s nasvícenými stromky. A co by to bylo za pohádkový les, kdyby se v něm neskrývala zlá ježibaba.

„Součástí připravované expozice se stane i jedinečná úniková hra, která je netradičně určena celé rodině – dětem i dospělým. V ní se musíte dostat z perníkové chaloupky dřív. To se však podaří jen tehdy, když vyluštíte všechny sladké hádanky a kódy z cukrkandlu a najdete ukrytý klíč, který vám odemkne dveře. Úniková hra Zdrhni bábě! bude dostupná vždy pro jednu rodinu,“ vysvětluje Kaslová

Tajuplný les je první vlaštovkou kompenzací pro návštěvníky za zrušený festival BLIK BLIK. Ten každoročně navštíví přes 40 tisíc lidí. DEPO už teď připravuje plán menších akcí pod názvem Blik Blik Series.

Jednalo by se v podstatě o postupně představované akce jako jsou světelné instalace, videomappingy a podobně, na které by mělo přístup omezené množství diváku které by se konaly jednorázově v delším časovém horizontu,“ dodala mluvčí.

Na tomto projektu už pracují, vše ale bude záležet na protiepidemických opatření. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto studio Kashmir

Štítky DEPO2015, Blik Blik, Plzeň, výstava, tajuplný les, stromeček, les, exponát, vánoční stromek, zoologická zahrada, Facebook, Alenka v říši divů, perníková chaloupka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DEPO 2015 shání umělé vánoční stromečky pro novou interaktivní výstavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.