Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obrovská vlna podpory, u baru se i po nařízené zavíračce zastavily desítky lidí

Neustálé změny v otevíracích dobách restaurací rozhořčily majitele hospod a barů, kteří vyhlásili bojkot těchto opatření. Mezi nimi jsou také podniky v Plzni. Po 20. hodině zůstal otevřený například hostinec Na Potravinách nebo Forestbar v Pražské ulici v centru města. Právě sem dorazilo zhruba padesát lidí, žádné policejní manévry se zde však nekonaly. Všichni měli roušku a když někdo pil, tak nealko.

Připojujeme k protestu proti nesmyslným vládním nařízením a naši hospodu ve 20.00 hodin nezavřeme, psal například provozní hostince v Radčické ulici.

Tímto se připojujeme k protestu proti nesmyslným vládním nařízením a dnes 9.12.2020 naší hospodu ve 20.00 hodin nezavřeme

Zveřejnil(a) Hostinec Na Potravinách dne Středa 9. prosince 2020

Vlnu reakcí na sociálních sítích zaznamenal i podnikatel Milan Plachý, které také nechal svůj podnik Forestbar otevřený.

„Já i náš barman jsme dostali hodně gratulací a SMS s vyjádřením podpory od řady plzeňských podniků. Přesně v osm hodin dorazilo kolem padesáti lidí, kteří nás přišli vyloženě podpořit a na střídačku si došli pro nealko. Velké odezvy máme na sociálních sítích, dokonce přijelo po sobě i několik taxikářů, že stojí za námi, samozřejmě nás to potěšilo,“ popisuje Plachý průběh včerejšího večera.

Podle jeho slov bude takto podnik fungovat až do soboty, tedy otevřeno zhruba do devíti večer s tím, že si zde lidé smí zakoupit nealkoholické nápoje. Jaké budou další kroky? To záleží na opatřeních, které by měla vláda znovu probírat v pondělí.

Nevíme, co bude dál, ale v osm nezavřeme, zní z plzeňského Forestbaru

Na protest proti nesystematickým a nelogickým vládním opatřením dnes, tedy ve středu, neuzavřeme bar ve 20 hodin, píše provozovatel plzeňského Forestbaru. Lidem ovšem nenalije, jde o symbolické gesto, kterým chce podobně jako další podniky v...

„Musím říct, že se špatnou reakcí jsem se včera nesetkal. Všichni měli roušky a každý kdo přišel, tak se pozastavoval nad tou nelogičností. Nikdo nemá problém s hygienickými nařízeními nebo s tím, že by se mělo zavřít v určitou hodinu, ale aby bar měl mít otevřeno pouze přes den? Nevím. Jsou to věci, které nejdou dohromady, nemyslím si, že by se v baru nemoc šířila po 22. hodině,“ komentuje majitel.

Policisté v celé ČR provedli přes 4000 kontrol

Podle našich informací do plzeňského baru žádná kontrola nepřišla. Jaký však bude jeho další osud je otázkou, barmani chodí na brigády, stejně jako samotný majitel. Cokoli si zde dlouhodobě naplánovat je v současné době takřka nemožné.

„Sám mám tři firmy a teď i dvě brigády. Těžko máte osm hodin na to, abyste šel někam do fabriky. Není to tak, že si všichni hospodský najdou snadno jinou práci. Včera mi barman říkal, že se domluvili s kolegy a šli na pracovní úřad s tím, že odborář Dufek doporučil, že mají jít na rekvalifikaci a že jsi jdou tedy udělat ten rekvalifikační kurz na svářeče a oni jim řekli, že musí mít výuční list a dva roky praxi. On nestudoval a nematuroval na hotelovce, aby teď šel dělat svářeče, on si to nevymyslel. Chce dělat, ale nemůže,“ dodává závěrem Plachý.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, covid-19, opatření, restaurace, bar, otevírací doba, vládní opatření, hospoda, Plzeň, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovská vlna podpory, u baru se i po nařízené zavíračce zastavily desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.