Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nazdobený vánoční strom na náměstí Republiky už čeká jen na slavnostní rozsvícení

Už jen na slavnostní rozsvícení čeká nazdobený vánoční strom na plzeňském náměstí Republiky. Poprvé se rozzáří tradičně první adventní neděli, tedy už zítra 29. listopadu. A ve stejný den také poprvé vyjede do plzeňských ulic velmi populární speciálně nazdobená vánoční tramvaj.

Kvůli nepříznivé epidemické situaci se nebude moci veřejnost tentokrát tohoto tradičního aktu zúčastnit, může ho však sledovat v živém přenosu na Facebooku města Plzeň.eu nebo webových stránkách města www.plzenvkostce.cz.

Na stromu je přes pět kilometrů kabelů s ozdobami. Převážnou část bude tvoří loni pořízená výzdoba, kterou obohatily nové zdobné prvky s motivem sněhové vločky. Tento motiv si Plzeňané sami vybrali v anketě, která probíhala v září na městském webovém portálu a Facebooku. Hned vedle vánoční stromu je tradiční velký vyřezávaný betlém. Ten tvoří celkem 72 postav.

FOTOGALERIE: Vánoční strom

Sobota, 28. listopadu 2020, 10:34

FOTOGALERIE: Vánoční strom
FOTOGALERIE: Vánoční strom

Vánoční atmosféru navodí v neděli od 17 hodin koledy v jazz-rockovém hávu v podání kapely Ivana Audese a sólistky Divadla Josefa Kajetána Tyla Soni Hanzlíčkové Borkové, držitelky Umělecké ceny města Plzně. Strom se rozzáří po svátečním slovu primátora města Plzně Martina Baxy a plzeňského biskupa Tomáše Holuba.

„Mrzí mě, že obyvatelé i návštěvníci našeho města budou letos o účast na této tradiční události, která bývá předzvěstí a radostným očekáváním Vánoc, ochuzeni. Bohužel to však současná nepříznivá situace vyvolaná pandemií koronaviru nedovoluje. Budeme se snažit alespoň cestou online přenosu zprostředkovat tento zážitek co největšímu počtu zájemců,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa.

Zítra se také premiérově předvede při své první jízdě speciálně nazdobená vánoční tramvaj. Dopravní podnik až do poslední chvíle tají její podobu. „Chceme, aby to bylo pro Plzeňáky překvapení. Proto jsme pro média zatím odtajnili jen malou ochutnávku nového venkovního polepu. Vyzdobený bude samozřejmě i interiér tramvaje,“ uvedl mluvčí PMDP René Vávro.

V neděli 29. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na trase Palackého náměstí – Mikulášské náměstí. Orientační časy odjezdu z Palackého náměstí jsou následující: 16:25, 16:55, 17:25, 17:55, 18:25 a 18:55. Jízdné bude v neděli zdarma.

Od pondělka pak bude tramvaj v pracovních dnech nasazena na pravidelné lince 2, o víkendech na lince 4, a to minimálně do konce prosince. Podrobné jízdní řády budou zveřejněny na webových stánkách www.pmdp.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, Vánoce, vánoční tramvaj, rozsvícení stromu, vánoční stromek, Náměstí republiky, advent, Plzeň, Facebook, Martin Baxa, pandemie covidu-19, Tomáš Holub, Plzeňské městské dopravní podniky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nazdobený vánoční strom na náměstí Republiky už čeká jen na slavnostní rozsvícení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.