Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Halu vlakového nádraží rozezní tóny Police Symphony Orchestra

Dva koncerty odehraje šedesátičlenný orchestr mladých hudebníků v hale nádraží v Plzni. Koncert začíná dnes v 15:00 a 18:00 hodin. Vstupné je dobrovolné. Vybraný výtěžek pak půjde na tvorbu animovaného seriálu, který má pomoci pacientům na dětské onkologii.

Tři koncerty po českých nádražích právě absolvují desítky mladých umělců, jejichž domovem je Police nad Metují, kde orchestr před deseti lety založili sourozenci Petr a Jakub Soukupovi. Zastávkami Police symphony orchestru (PSO) na letošním miniturné  je Plzeň, Pardubice a Praha.

„Tyhle tři stanice oživí partyfunkypunkypopyrocky hity v úpravě pro šedesátičlenný symfoňák. Ať už si chcete přijít zatrsat nebo jen zkrátit chvíli při čekání na vlak, jste vítáni v našem hudebním koutku. Každý den zahrajeme dva koncerty - od 15:00 a 18:00. U pěveckého mikrofonu zazáří Honza Sklenář a Kája Soukupová, s dirigentskou taktovkou to vše rozproudí Joel Hána,“  lákají členové PSO na netradiční zážitek.

Koncert pro dobrou věc

Vstupné je dobrovolné, kdo by chtěl přispět, může hodit finanční obnos do klobouku během koncertu. Celý výtěžek věnuje Police Symphony Orchestra na vývoj a tvorbu seriálu Plešouni.

„Projekt Plešouni chce novým pacientům na dětské onkologii pomoci získat odvahu a připravit je na průběh léčby prostřednictvím animovaného seriálu ilustrátorky Elišky Podzimkové, která si sama stejnou zkušeností prošla a aktivně se věnuje projektům týkajících se tohoto tématu,“ přibližuje mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Police Symphony Orchestra

Štítky koncert, nádraží, orchestr, Plzeň, dobročinná akce, onkologie, Plešouni, Police nad Metují, železniční stanice, Praha, Eliška Podzimková, Pardubice, Správa železniční dopravní cesty, Police Symphony Orchestra, pacient, animovaný film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Halu vlakového nádraží rozezní tóny Police Symphony Orchestra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.