Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli teplému počasí zřejmě skončí už v neděli lyžařská sezóna v šumavském středisku Ski&Bike Špičák

Poslední týden se s největší pravděpodobností bude lyžovat v šumavském středisku Ski&Bike Špičák, které je největší v Plzeňském kraji. Nástup teplého jarního počasí, které hlásí ke konci března předpovědi, platí i pro oblast Železnorudska.

Během předchozích dnů do rána připadlo jenom pár centimetrů sněhu, přes den už jsou většinou teploty nad nulou a sněhová pokrývka ze sjezdovek ubývá. „Určitě pojedeme do konce tohoto týdne, tedy do neděle 19.března, takže kdo si chce ještě u nás zalyžovat, neměl by to odkládat. Pak uvidíme, co udělá počasí se sjezdovkami a podle toho se rozhodneme,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Ve středisku se lyžuje na sjezdovkách jednička Turistická, trojka Slalomová i pětka Spodní Šance, ty jsou zatím sjízdné v celé své délce od vrcholu až k lanovce/kotvě, dvojka U Zalomeného pak v dolním úseku. V průměru na nich leží 30 centimetrů sněhu. Místy samozřejmě méně. Návštěvnost byla v tomto týdnu, byť byl poslední turnus jarních prázdnin, nízká. Na svazích jsou většinou školní kurzy.   

V Železné Rudě jsou podle tamního informačního centra v provozu stále ještě vedle Špičáku i areály Nad Nádražím - Belveder, Samoty a Alpalouka. Naopak nejezdí už lanovka a ni vlek na Pancíř nebe areály Weissova louka či Goldhof. Kromě Železné Rudy je v provozu u areál v Kašperských Horách. Ještě méně možností vyjet na lyže mají v kraji běžkaři. "Vzhledem ke špatným sněhovým podmínkám není další úprava běžeckých tratí možná. Poslední úpravy proběhly 26. února, konkrétně se upravoval Pošťácký okruh, trať Dálnice, Polomský okruh, Belveder-Hofmanky a Gerlova Huť-Hofmanky," uvedlo železnorudské infocentrum.

V okolí Modravy je podle tamního informačního centra možné ještě ještě využít trasu na Březník, ale u Modravského mostu a kolem Ztraceného se odtátá místa zvětšují, stopa je neupravená a místy znečištěná jehličím, některé úseky jsou zledovatělé. V okolí Prášil, Horské Kvildy či Srní už také není dost sněhu a stopy se tam neupravují už od února. Neupravené a beze sněhu jsou také stopy pro běžkaře v Českém lese v okolí Čerchova a Capartic.   

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky sníh, lyže, sjezdovky, lyžování, stav sněhu, zimní sezóna, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli teplému počasí zřejmě skončí už v neděli lyžařská sezóna v šumavském středisku Ski&Bike Špičák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.