Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České ženy dávají přednost pivu před vínem, pochvalují si také útulnost a čistotu hospod

Pivo mnozí považují za český národní nápoj a tomu odpovídají i výsledky průzkumu největšího tuzemského pivovaru. Podle něj si až 86 procent mužů vybere raději pivo než víno. Překvapivě pěnivý mok upřednostňuje i většina žen. Oproti mužům se pro návštěvu hospody rozhodují podle nabídky jídel. U mužské části populace většinou rozhoduje kvalita čepovaných piv.

Pivo jako první volbu před vínem označila v průzkumu Plzeňského Prazdroje nadpoloviční většina žen, konkrétně 52 procent dotazovaných. Podle odborníků je to dané hlavně stále se rozšiřující nabídkou piv na trhu od nealkoholických nápojů až po pivní speciály.

„Ženy totiž rády experimentují a zkoušejí stále nové chutě a k tomu jim pivovary nabízejí stále více příležitostí. K zájmu žen o pivo ale pomáhá i to, že české restaurace a hospody jsou útulnější než dříve, nabízejí služby i čepovaná piva ve stále vyšší kvalitě,“ vysvětluje mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

Velký vliv na rozhodování má i samotné prostředí. Sedm z deseti lidí oceňuje, že české hospody jsou oproti minulosti mnohem útulnější. Dokonce přes 72 procent oslovených pozitivně hodnotí i čistotu restauračních zařízení.

Plzeňský pivovar otevřel plně automatizovaný sklad za 780 milionů

Zrychlení dodávek piva v lahvích a v plechovkách a také snížení emisí oxidu uhličitého. To všechno si vedení Plzeňského Prazdroje slibuje od nového automatizovaného skladu, kam se vejde až 18 milionů piv. Tato akce za 780 milionů korun je...

 

Právě útulnost a čistota podniků jsou pro ženy zásadními důvody, podle čeho si vybírají restauraci či hospodu, umístily se na druhém a třetím místě. Nejdůležitější při volbě provozovny je pak pro ženy nabídka kvalitních jídel. „U mužů dominuje kvalita čepovaných piv, následují kvalita jídel a útulnost podniku,“ doplnil Kovář.

Hospody jsou podle průzkumu také více přátelštější pro ženy a 65 procent dotázaných uvedlo, že jsou také více otevřené návštěvám celé rodiny. Rostoucí obliba piva mezi ženami se přelévá i do jejich zvýšeného zájmu o tradičně mužské obory spojené s výrobou piva. „Z vysokých škol dnes přijímáme polovinu mužů a polovinu žen. Zastoupeny jsou i v dříve typických mužských odvětvích, jako jsou logistika, výroba nebo obchod. Dávno už neplatí, že je pivovarnictví výsadou můžu,“ dodává Ivana Pavlíčková, manažerka pro řízení talentů Plzeňského Prazdroje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky pivo, průzkum pivovaru, kvalita hospod, Plzeňský Prazdroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České ženy dávají přednost pivu před vínem, pochvalují si také útulnost a čistotu hospod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.