Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ussurijský tygr Tiber opustil plzeňskou zoo. Odcestoval do ZOO Praha, kde by se měl rozmnožovat

Samec tygra ussurijského jménem Tiber opustil plzeňskou zoo. Naštěstí ale nemusel cestovat příliš daleko. Svůj nový domov totiž našel v ZOO Praha. Může se těšit na pořádnou tygří nevěstu a snad se i brzy dočká potomků. O samce tygra ovšem plzeňská zoo rozhodně nepřijde.

„Do pražské zoo odcestoval Tiber na doporučení koordinátora Evropského záchranného programu (EEP). Na svět přišel v červenci roku 2012 v královédvorském Safariparku a v Plzni žil od roku 2015. V rámci chovatelské spolupráce v nejbližších dnech dorazí naopak z pražské zoo samec Rádža, narozený v roce 2016,“ vysvětlil výměnu mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

Tygřice Milashki zůstane v plzeňské zoo v několika nejbližších dnech ve vnitřní ubikaci. „Tu jsme dovezli v prosinci 2020, pochází z anglické Zoo ve Woburnu, je narozená v září 2015. O zabydlování Rádži v naší zoo budeme veřejnost určitě brzy informovat,“ slíbil mluvčí Vobruba.

Tygr ussurijský, též známý jako tygr sibiřský, amurský, altajský, korejský, mandžuský nebo severočínský je spolu s tygrem indickým největší a nejmohutnější známou kočkovitou šelmou a po ledním medvědovi a medvědovi hnědém třetí největší suchozemskou šelmou vůbec. Pochází od názvu řeky Ussuri v ruském Přímořském kraji, která protéká oblastí, v níž se tygr ussurijský dnes převážně vyskytuje. Počet jedinců žijících ve volné přírodě činil v roce 2015 zhruba 590 kusů a v posledních několika desetiletích vzrůstá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Misíková, ZOO Plzeň

Štítky tygr ussurijský, Tiber odjel do Prahy, Zoo Plzeň, tygr Tiber, tygr Rádža

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ussurijský tygr Tiber opustil plzeňskou zoo. Odcestoval do ZOO Praha, kde by se měl rozmnožovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.