Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město Rokycany bude opravovat bazén i zimní stadion. Plánuje také zvýšit cenu za vstupné na svých sportovištích

Bazén v Rokycanech navštívilo v loňském roce přes 80 581 návštěvníků. Zaplavat si na venkovní koupaliště města v sezoně od června do září 2022 přišlo 50 210 lidí. Za 20 let fungování prošlo jeho bránou přes 1,8 milionu lidí a několik desítek tisíc žáků při školním plavání a kurzech. Bazén i další sportoviště Rokycan čekají opravy i v roce 2023.

„Za 20 let fungování bazénu považujeme návštěvnost 1,8 milionu za velmi dobrou a doufáme, že lidé se k nám stále budou vracet. Co se týká našeho přírodního koupaliště o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních, druhého největšího v zemi a jednoho z nejoblíbenějších v západních Čechách, zaznamenali jsme vloni pátou největší návštěvnost – 50 210 návštěvníků, zcela nejvyšší byla v roce 2018, přes 79 tisíc lidí,“ uvedl k loňské sezoně starosta města Tomáš Rada.

„Za loňskou sezonu se koupaliště uzavřelo na devět dní kvůli špatnému počasí. V červnu nám spoušť způsobil přívalový déšť, který nafoukal na vodní hladinu větve, listí a do koupaliště natekla znečištěná voda ze Stráně. Voda přitekla i z parkoviště přes hlavní bránu a vymlela pískový vstup. Odstranění škod nám trvalo pouze dva dny,“ vysvětlil Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycan.

Po téměř 20 letech technicky náročného 24 hodinového provozu je potřeba v letošním roce provést generální opravu kotelny plaveckého bazénu, kdy se musí vyměnit hořáky u plynových kotlů, jež jsou na konci své životnosti. „Počítáme také s výměnou ventilů a uzávěrů v plynové kotelně a výměnou tepelné izolace na rozvodech vody kotelny,“ doplnil Jaroslav Moravec. Vedle plaveckého bazénu město také provozuje finskou saunu s ochlazovacím bazénkem. Jedná se o samostatný objekt s vlastním vchodem.

„Investice čeká také zimní stadion, kde se musí dokončit oprava technologie chlazení, výměna izolací a regulace ventilů. Ve Sportovním areálu Jižní předměstí opravíme střechu administrativní budovy, dále projdou rekonstrukcí šatny a sprchy. Město zpracovává projekt na celkovou revitalizaci sportoviště, při které by došlo k obměně veškerých povrchů v areálu – nový povrch fotbalového hřiště, víceúčelových hřišť na basketbal, nohejbal a volejbal, nový povrch atletické dráhy, tenisového kurtu a kompletní nové LED osvětlení areálu,“ doplnil místostarosta města Jiří Sýkora.

Nejvyšší navýšení běžných výdajů u energií je vykázáno v rámci celého města Rokycany pro rok 2023 u sportovních zařízení, a to více než 12 milionů korun. „Nejvíce je to elektrická energie, teplo a teplá voda na zimním stadionu (cca 6 milionů korun) a elektřina a plyn na plaveckém bazénu (4,5 milionu korun). Z tohoto důvodu se město Rokycany rozhodlo navýšit ceny u jednotlivých sportovních zařízení tak, aby toto navýšení alespoň částečně pokrylo rostoucí náklady na provoz těchto zařízení,“ uzavřel Jaroslav Moravec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Rokycany

Štítky bazén, plavecký bazén, koupaliště, návštěvnost bazénu, město Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Rokycany bude opravovat bazén i zimní stadion. Plánuje také zvýšit cenu za vstupné na svých sportovištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.