Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zimní péřovky můžete uklidit, teploměr ukáže na silvestra až 15 stupňů Celsia

Konec letošního roku bude připomínat spíše jaro. Podle meteorologů naměříme v Plzeňském kraji až 15 stupňů Celsia. Není to ale nijak neobvyklé. Už loni padly na 130 stanicích v Česku teplotní rekordy a konec minulého roku byl tím vůbec nejteplejším za posledních bezmála 90 let.

„Dnes ráno od západu přibývá oblačnost a teploty jsou blízko nuly, někde i slabě pod nulou. Dneska může na severu místy pršet, jinde budou déšť nebo přeháňky jen výjimečně. Maximální teploty čekejte kolem pěti stupňů Celsia,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Už zítra se ale teploty v Čechách místy vyhoupnou přes 10 stupňů. „V sobotu zesílí teplejší jihozápadní proudění, proto budou teploty zejména v Čechách stoupat nezvykle vysoko, počítáme s nejvyššími teplotami mezi 11 a 15 stupni Celsia. Bude se jednat o druhý teplý silvestr po sobě, loni také ojediněle dosáhla teplota v tento den 15 stupňů,“ doplňují meteorologové.

Právě loňský silvestr byl tím nejteplejším od roku 1935. Vůbec nejvyšší teplotu loni zaznamenali v Děčíně a Českých Budějovicích, kde bylo 15,3 stupně Celsia. V Plzeňském kraji se rtuť teploměru zastavila na 13,3 stupních. Tolik shodně naměřili v Plzni Mikulce, v Dobřanech a v Klatovech. Přes 13 stupňů se na konci minulého roku vyšplhala teplota ještě v Domažlicích a v Nepomuku.

A jaký bude konec toho letošního roku? Sobota bude od rána zatažená až oblačná. Na horách můžeme počítat s přeháňkami nebo občasným deštěm. Během dne a k večeru dojde k ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 stupni Celsia.

Ohodnoť článek

Foto Visit Pilsen

Štítky počasí, předpověď počasí, ČHMÚ, teplotní rekord, Silvestr, konec roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní péřovky můžete uklidit, teploměr ukáže na silvestra až 15 stupňů Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.