Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bezdomovci najdou v mrazu útočiště v obřím vyhřívaném stanu s pivním logem. Přijít mohou i se svými psy

Premiérově se otevře vyhřívaný velkokapacitní stan, který město Plzeň v těchto mrazivých dnech připravilo pro místní bezdomovce. Obří stan stylově opatřený potiskem loga nealkoholického piva mohou jeho první obyvatelé využít ve čtvrtek od 20 hodin, najdou ho v areálu DEPO2015 v Cukrovarské ulici. Pivo se v něm ale rozhodně podávat nebude! Zázemí v podobě lůžek, spacáků a základního teplého jídla poskytne stan denně až 70 lidem. Ubytování v něm najdou i bezdomovci se svými psy.

„Stan bude vyhřívaný, spát se bude na lůžkách, spacáky budou mít klienti buď vlastní, nebo je zapůjčíme. Provoz zajistí Středisko křesťanské pomoci Plzeň svými zaměstnanci a také pomocí pracovníků z jiných neziskových organizací. K dispozici budou i sprchy a toalety v samostatných buňkách,“ přiblížila radní města Plzně pro bytovou oblast včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková (STAN).

Provozní doba vyhřívaného stanu bude od 20 do 8 hodin, příchod na noční centrum je možný do 21 hodin. Od 21:30 do 6:30 hodin platí noční klid. Stan bude rozdělen na část pro ženy a část pro muže a páry. Vzhledem k tomu, že někteří lidé bez domova mají i psy, bude poskytnuto zázemí i pro ně. Psi do stanu smí, a to na vodítku. Klienti mohou být na místě také ošetřeni díky projektu Street medicine, který realizuje Český červený kříž. Cílem je poskytovat zdravotní péči a poradenství zranitelným skupinám obyvatel a osobám bez přístřeší.

Město vyhlásilo sbírku, která zahřeje. Chce vybrat spacáky, zimní bundy nebo stany pro bezdomovce

V celém Česku se postupně ochlazuje a teploty v noci a k ránu už klesají pod nulu. Pro bezdomovce nastává nejkritičtější období v roce. Město proto vyhlásilo sbírku zimního oblečení. Lidé mohou do skladů Diecézní charity Plzeň nosit také stany,...

V centru budou platit pravidla, jako jsou zákaz kouření v prostorách stanu, konzumace alkoholu a aplikace drog v celém areálu DEPO2015, zákaz donášení drog a alkoholu do centra, stejně tak zákaz vnášení nebezpečných předmětů. Vyžadováno bude, aby přítomní dodržovali pokyny pracovníků, respektovali se mezi sebou navzájem, dodržovali pořádek, uklízeli si po sobě, dodržovali noční klid a další. V případě porušení daného řádu bude možné klienta vykázat.

Vybavení stanu a pomoc s jeho stavbou zajistil Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně, na zajištění organizace se podílí Odbor dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky stan pro bezdomovce, ubytování pro bezdomovce, vyhřívaný stan, ubytování pro psy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci najdou v mrazu útočiště v obřím vyhřívaném stanu s pivním logem. Přijít mohou i se svými psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.