Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Popálený ledňáček uhynul v Africe i přes dojemnou snahu všech Plzeňáků zapojených do záchranné akce

Šťastný konec bohužel nemá případ zraněného afrického ledňáčka v Sierra Leone, kterého se snažili na dálku zachránit experti z plzeňské záchranné stanice živočichů. Ptáčka našla Andrea původem z Plzně, která momentálně žije v Africe. Zraněného opeřence ošetřovala podle instrukcí plzeňských záchranářů. I přes veškerou snahu ledňáček nepřežil.

„Africký rybařík – ledňáčkovi, který po nárazu do skla ještě k tomu nešťastně spadl na rozpálený gril a seškvařil si letky levého křídla. Paní Andrea, původně z Plzně, se snažila na dálku přes mobilní telefon rybaříka zachránit, ale obdržel jsem zprávu, že ledňáček uhynul. Je to škoda, ale v tomto případě se jedná o druh, který je chovatelsky hodně náročný a navíc potravní specialista. I přesto, že paní Andrea si vedla velice dobře a snažila se, seč jí síly stačily, tak rybařík bohužel téměř nepřijímal potravu a musela ho krmit násilím,“ popsal mezikontinentální případ šéf záchranné stanice Karel Makoň.

Plzeňačka žijící v západní Africe řešila na dálku s experty z Plzně záchranu zraněného ledňáčka

Až v dalekém západoafrickém státu Sierra Leone zachraňovali experti z plzeňské záchranné stanice živočichů zraněného ledňáčka. Naprosto kuriózní zásah se uskutečnil prostřednictvím elektronické komunikace. Ptáčka v Africe zachraňovala na základě...

„Ještě večer jsem na něj koukala a spal spokojeně na bidélku, ráno byl bohužel uhynulý na dně proutěného košíku,“ napsala z Afriky smutná paní Andrea. „Škoda ho, ale více už se podle mě dělat opravdu nedalo. Děkuji paní Andree za snahu i důvěru, bylo by dobré určitě minimálně zabezpečit tu skleněnou plochu, do které ledňáček narazil,“ doplnil Karel Makoň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Makoň, DESOP

Štítky popálený ledňáček, záchranná akce, plzeňská záchranná stanice živočichů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popálený ledňáček uhynul v Africe i přes dojemnou snahu všech Plzeňáků zapojených do záchranné akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.