Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na hladině přehrady popluje i letos zářící vánoční strom. Lidé si ho loni zamilovali od prvního okamžiku

PR článek

Také letos se rozzáří na hladině Borské přehrady v Plzni čtyři metry vysoký vánoční strom umístěný na plovoucích pontonech. Poprvé mohli Plzeňané obdivovat plovoucí strom loni. Tentokrát se jeho slavnostní rozsvícení uskuteční za přítomnosti veřejnosti.

Zářící vánoční strom plovoucí na pontonu uprostřed Borské přehrady na okraji města okouzlil loni Plzeňany, kteří si ho od prvního dne zamilovali. Mnoho lidí se hned první den po setmění vypravilo k přehradě, aby novou a zcela originální vánoční výzdobu spatřili na vlastní oči. A rozhodně toho nelitovali.

„Městský obvod Plzeň 3 proto všechny občany zve 1. prosince na dobrodružnou cestu se světýlky. Průvody s lampiony a baterkami směrem na Borskou přehradu vyrazí hned ze čtyř míst, kde budou čekat průvodci,“ zve malé i velké starosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO) s tím, že teplé oblečení a nějaké to světýlko, je pro účast na akci naprostou nezbytností.

Sraz účastníků je v 16.45 v Borském parku u laviček naproti Hotelové škole, na Výsluní na křižovatce Zářijové a Červencové ulice u nástěnky, na Valše u kruhového objezdu v Dobřanské ulici a v 17.00 v Liticích u hasičské zbrojnice. „Na konci cesty čeká děti diplom a malé překvapení. Cíl je v areálu Škodalandu, kde bude od 17 hodin občerstvení, prodej drobného vánočního zboží, čtyři stanoviště s vánočními tradicemi a fotokoutek,“ popisuje místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek (TOP09).

Vyrazit na místo lze také městskou hromadnou dopravou, která bude v době konání akce navýšena a může všechny, kdo přišli s průvodem odvézt zpět. Přijet lze samozřejmě i vozem po své vlastní ose. V 18 hodin navodí adventní atmosféru vystoupení trubačů s koledami a v půl sedmé se na vodní hladině rozzáří vánoční strom.

„Ten bude, stejně jako v loňském roce ozdobený osmi metry světelného řetězu, girlandami a světelnými hvězdami,“ říká místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek (Piráti). Jako ponton pro konstrukci stromku slouží staré molo, které bylo v minulosti využíváno u půjčovny loděk. „Rád bych, aby se z této první akce stala další vánoční tradice, při které se v adventním čase společně setkáme,“ dodává starosta David Procházka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 3

Štítky vánoční strom, vánoční výzdoba, strom na vodě, plovoucí vánoční strom, Borská přehrada, MO Plzeň 3, centrální obvod, David Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hladině přehrady popluje i letos zářící vánoční strom. Lidé si ho loni zamilovali od prvního okamžiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.