Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Desítky stromů plánuje město Plzeň vysadit u nové cyklostezky i ve školách. Projekt vyjde na 573 tisíc

Výsadbu celkem 83 stromů u nové cyklostezky Na Drážkách plánuje město Plzeň. Chystá se také obnova zahrady v atriu Gymnázia Františka Křižíka či osázení areálu školního hřiště 21. základní školy. Jde o projekty na výsadbu zeleně podpořené z Fondu životního prostředí města Plzně.

Městský obvod Plzeň 4 požádal o finanční podporu na výsadbu stromů podél cyklostezky Na Drážkách. „Vysadíme 83 kusů podél nové cyklostezky vedoucí z Újezdu k místní komunikaci K Bukovci a poté do Červeného Hrádku. Sázet se budou ovocné stromy, jabloně, švestky a višně. Nové stromy zpestří polní krajinu a do budoucna nabídnou lidem příležitost cestou si nasbírat ovoce. Každý další strom pomáhá zadržovat vodu v krajině a zpomalit erozi půdy, zlepšovat kvalitu ovzduší, zadržovat prachové částice. Projekt vyjde na 573 tisíc korun,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

O poskytnutí dotace z Fondu životního prostředí města Plzně požádalo Gymnázium Františka Křižíka a základní škola na obnovu zahrady v atriu gymnázia a podporu ekologických aktivit. Škola se dlouhodobě věnuje činnosti v oblasti ochrany životního prostředí. A to jak v rámci výuky, tak v rámci projektů. V roce 2015 byl zahájen program obnovy atria, díky kterému vznikl prostor pro ekologickou činnost dětí, sledování okolního prostředí a prostor pro kulturní aktivity.

„Již osmá etapa projektu se týká především údržbových prací, dosazení a obnovení zahrady a okolí gymnázia. Dále v rámci projektu škola připravuje ekologické soutěže a naučné programy Ekohrátky. Škola chce být průkopníkem zelené oázy v sídlištní zástavbě a otevřít ji výchovným i vzdělávacím účelům, kulturním a společenským akcím. Školu jsme podpořili částkou 159 tisíc korun,“ doplnil náměstek Aleš Tolar.

O finanční prostředky na pěstební zásah na stromové zeleni a výsadbu nových keřů v areálu školního hřiště si požádala také 21. základní škola na Slovanské aleji. „Stávající zeleň v areálu sportovního hřiště od roku 2010 udržovali pouze zaměstnanci školy. V současné době je potřeba provést na stávající zeleni odborný pěstební zásah, a to formou řezu, a doplnit výsadbu o 50 kusů keřů. Škola obdrží z fondu 115 tisíc korun,“ dodal Aleš Tolar.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky sázení stromů, ovocné stromy, cyklostezka, výsadba zeleně, Plzeň, projekt, strom, František Křižík, Aleš Tolar, Starostové a nezávislí, Bukovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky stromů plánuje město Plzeň vysadit u nové cyklostezky i ve školách. Projekt vyjde na 573 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.