Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrovolníci vysadili v lese poblíž šumavského Pancíře stovky nových sazenic buku

Pět set nově vysazených stromků a 70 sazečů včetně dětí všech věkových kategorií. Taková je bilance akce na Šumavě, kterou uspořádalo Autocentrum Šmucler Klatovy ve spolupráci se spolkem We Love Šumava.

„Po převzetí společnosti Auto Nejdl jsme chtěli zachovat stávající partnerství se spolkem We Love Šumava a na jednom se společných setkání jsme se dohodli, že zorganizujeme akci, která pomůže Šumavě,“ hovoří o prvním nápadu uspořádat společné sázení stromků jednatel společnosti Autocentrum Šmucler Miroslav Bláha.

Nadšení milovníci Šumavy ze spolku We Love Šumava mají se sázením stromků bohaté zkušenosti, vždyť už jich za dobu svého fungování zasadili více než 25 tisíc, z toho přes stovku ovocných. „Pro nás je to radost, že můžeme zapojit do sázení stromků i veřejnost, která by se k tomu možná vůbec neměla, jak dostat. Vše je v souladu s plány podniku Lesy ČR a stromky, které sázíme mají svůj rodný list. S vlastníky lesů máme vždy předem domluvenou a vybranou lokaci, na místě je připravené veškeré nářadí a sazenice stromků. Stačí jen nebát se práce,“ dodává s úsměvem Richard Brož za We Love Šumava.

Pro výsadbu nových stromků byla vybrána lokalita nedaleko Pancíře a když se do práce pustili všichni najednou, až na malé výjimky ve věku kolem jednoho roku, bylo za hodinku vysazeno všech 500 sazenic obalovaných buků. Navíc se všichni dozvěděli zajímavosti o tom, jaké stromy, proč a v jakém období se sází. Za rok se bude akce opakovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Alena Marešová

Štítky sázení stromů, stromy na Šumavě, We Love Šumava, sázení buků, Šumava, Klatovy, sázení, AUTO NEJDL, les, Lesy České republiky, buk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci vysadili v lese poblíž šumavského Pancíře stovky nových sazenic buku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.