Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po těžké nehodě se policista potýká s vážnými zdravotními problémy, kolegové mu pomohli finanční sbírkou

Na hranici života a smrti byl po těžké dopravní nehodě z února loňského roku mladý policista Honza z Plzeňska. I přes nepříznivé lékařské prognózy přežil. Má ale trvale poškozený mozek, přišel částečně o zrak a má i řadu dalších komplikací. Teď si ale Honza osobně převzal 260 000 korun vybraných díky veřejné sbírce, kterou uspořádali jeho kolegové.

„Náš mladý kolega Jan B. sloužil na odboru služby dopravní policie a po těžké dopravní nehodě strávil několik měsíců v nemocnici. Jeho zdravotní stav byl velmi vážný a lékařská prognóza nepříznivá. Po několika dlouhých týdnech byl z péče zdravotníků propuštěn do domácího léčení a od té doby je odkázán na péči svých nejbližších. Do služby se už bohužel s ohledem na svůj zdravotní stav vrátit nemůže,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

„Abychom vyjádřili svou podporu, kolegialitu i lidský přístup, rozhodli jsme se uspořádat veřejnou sbírku, jejíž výtěžek měl, kromě jiného, pomoci i rodičům, kteří našemu kolegovi - jejich synovi, věnují svůj čas a poskytují mu tu nejlepší péči, kterou jen mohou. Během sbírky vyhlášené letos v červnu se podařilo vybrat částku ve výši 263 497. Po několika měsících intenzivního léčení si nyní Honza osobně přišel převzít částku v doprovodu svého otce,“ informovala mluvčí policie.

Symbolický šek převzal Honza z rukou ředitelky kanceláře krajského policejního ředitele Ilony Vaníčkové a policejního kaplana Jiřího Ignáce Laňky. Policistu přišli pozdravit také jeho bývalí kolegové, nadřízení z odboru služby dopravní policie a policejní psycholožka. A jednalo se o chvíle plné silných emocí.

„Jak nám sám Honza řekl, to, že přežil, že se postavil zpět na nohy a naučil se postupně znovu mluvit, je jednoduše zázrak. Svůj čas nyní tráví zejména cvičením, podstupuje nejrůznější terapie, jezdí do rehabilitačních center a svůj volný čas pak nejraději sdílí se svým novým psem. V budoucnu by se chtěl přihlásit do masérského kurzu a pak se stát masérem. To vše za neustálé a podpory milující maminky, tatínka a sestry, kteří pro něj zajišťují zázemí a podmínky, které mu umožňují zapojit se zpět do aktivního společenského života,“ řekla Pavla Burešová.

Z rozhovoru s otcem Honzy vyplynulo, že léčba, rehabilitace, pomůcky, to vše je pro rodinu velmi finančně nákladné. Finanční prostředky získané prostřednictvím policejní sbírky pomohou snížit alespoň částečně finanční zátěž, se kterou se rodina po zranění syna potýká.

„Chtěli bychom poděkovat všem kolegyním a kolegům, stejně tak jako všem ostatním, kterým osud našeho mladého kolegy nebyl lhostejný a rozhodli se jakoukoliv částkou do sbírky přispět. Velice si vaší podpory vážíme a ještě jednou za ni velice děkujeme. Stejně tak je za tuto podporu vděčný i Honza a jeho nejbližší, kteří byli výší vybrané částky dojati. Honzovi přejeme do dalších dnů hlavně pevné zdraví, silnou vůli a kupu štěstí a jeho nejbližším ještě také hodně trpělivosti a pohody,“ dodala na závěr mluvčí policie.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní sbírka, sbírka na kolegu, zraněný policista, policista po nehodě, zdraví, Plzeňský kraj, policie, Jan B.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po těžké nehodě se policista potýká s vážnými zdravotními problémy, kolegové mu pomohli finanční sbírkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.