Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Plzeňský kraj se žene silná bouřka s pořádným vichrem, čeká se i přívalový déšť a kroupy

Meteorologové varují, že pozdě odpoledne, večer a v noci přejdou přes západní a jižní Čechy silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině. V menší míře je může provázet i přívalový déšť a malé kroupy. Aktuální výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Plzeňský kraj zažil velkou bouři už před týdnem, kdy se nad regionem vytvořila obří supercela.

„Varování před silnými bouřkami začne dnes v 17:00 a skončí dvě hodiny po půlnoci. Týká se Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje, dále části Vysočiny a jižních regionů Středočeského kraje,“ informuje ČHMÚ.

Celá středa bude deštivá, srážky mohou být někde i trvalé a vydatné. Pršet má i ve čtvrtek, až během odpoledne budou srážky od severozápadu ustávat a oblačnosti začne ubývat. „Od pátku bude k nám mezi tlakovou výší nad Britskými ostrovy a tlakovou níží nad severní Evropou proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu. Čeká nás oblačné počasí, místy se budou vyskytovat přeháňky a začne se pozvolná ochlazovat," uvedli dnes na svém facebookovém profilu meteorologové.

Ve čtvrtek teploty na některých místech ještě vystoupí ke 20 stupňům, v závěru týdne se budou pohybovat už jen od deseti do 14 stupňů Celsia. V mnoha městech to bude stačit k zahájení topné sezony. 

Bouře s krupobitím a prudkým lijákem zasáhly v podvečer Plzeň a okolí. Lidé hlásí výskyt supercel, popadané stromy, přívalové srážky a kroupy o velikosti až kolem tří centimetrů. Bouře zasáhla Plzeňský i Karlovarský kraj a část Středočeského...

Minulý týden v úterý večer se nad částí Plzeňského kraje vytvořila podle meteorologů ukázková supercela. V důsledku toho zasáhlo část Plzně silné krupobití. Bouře pak postupovala nad jižní Plzeňsko, kde byla situace nejvážnější. Region vedle krupobití zasáhly i silné přívalové lijáky a také vítr. Hasiči likvidovali na mnoha místech popadané stromy a lokální záplavy. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky bouře, krupobití, přívalový liják, kroupy, Plzeňský kraj, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Kraj Vysočina, Středočeský kraj, Evropa, přívalový déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Plzeňský kraj se žene silná bouřka s pořádným vichrem, čeká se i přívalový déšť a kroupy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.