Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sněmovní volby zamíchaly posty ve vedení Plzeňského kraje, které zažilo rošádu. Rezignoval jen Rudolf Salvetr

Rošádu ve vedení Plzeňského kraje schválili na svém pondělním jednání krajští zastupitelé. Posty zamíchaly nedávné volby do Sněmovny, kdy se z některých členů rady kraje stali i poslanci. Na funkci ve vedení kraje ovšem rezignoval jen Rudolf Salvetr (ODS), dosavadní náměstek hejtmanky pro oblast školství, mládeže a sportu. Ten ale zůstává i nadále starostou Klatov. Změny v souvislosti s volbami se dotkly i samotného zastupitelstva.

Poslancem se stal Rudolf Salvetr a po jeho rezignaci v resortu školství ho na tomto postu nahradí v pozici uvolněné náměstkyně Radka Trylčová (ODS). Ta už byla v minulosti radní kraje pro oblast životního prostředí. „Před svým jmenováním do funkce krajské radní, rezignovala Trylčová na funkci předsedkyně Výboru pro životní prostředí, zemědělství a evropské záležitosti. Nově byl rozhodnutím zastupitelů do funkce předsedy tohoto výboru jmenován Rudolf Salvetr, který ji bude vykonávat jako neuvolněný," informovala Helena Frintová z oddělení mediální komunikace Plzeňského kraje.  

Statutárním zástupcem hejtmanky kraje se nově stal náměstek pro oblast dopravy Pavel Čížek (STAN). Náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí, zemědělství, evropských záležitostí a regionálního rozvoje Josef Bernard (STAN) a náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Marek Ženíšek (TOP 09) budou své funkce vykonávat jako neuvolnění. Oba se stali po volbách poslanci v nové Sněmovně. Bernard navíc získal post předsedy velmi vlivného sněmovního rozpočtového výboru.

Krajské zastupitelstvo po svém zvolení do PSP ČR opustila Michaela Opltová, předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj. Za ní byl dnes nově jmenován do funkce předsedy tohoto výboru krajský zastupitel za STAN, Zelení, PRO PLZEŇ a starosta obce Pačejov Jan Vavřička.

Nově má tedy hejtmanka Ilona Mauritzová (ODS) ve vedení Plzeňského kraje sedm náměstků, jmenovitě Pavel Čížek (STAN), Pavel Hais (Piráti, neuvolněn), Josef Bernard (STAN, neuvolněn), Pavel Karpíšek (ODS, neuvolněn), Radka Trylčová (ODS), Rudolf Špoták (Piráti), Marek Ženíšek (TOP 09, neuvolněn). Členkou rady tak zůstává jen Marcela Krejsová (ODS).    

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Krajský úřad Plzeňského kraje, náměstci hejtmanky, radní, zastupitelstvo Plzeňského kraje, vedení Plzeňského kraje, volby, Rudolf Salvetr, Plzeňský kraj, ODS, Poslanecká sněmovna ČR, Starostové a nezávislí, Radka Trylčová, Klatovy, Josef Bernard, Pavel Čí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněmovní volby zamíchaly posty ve vedení Plzeňského kraje, které zažilo rošádu. Rezignoval jen Rudolf Salvetr  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.