Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedním z pěti nových řadových místopředsedů ČSSD se stal i plzeňský lékař a pedagog Robin Šín

Místopředsedou ČSSD se stal na mimořádném stranickém on-line sjezdu plzeňský lékař a politik Robin Šín. Ten byl také lídrem krajské kandidátky ČSSD v Plzeňském kraji pro letošní podzimní sněmovní volby. Sociální demokraté si zvolili také nového stranického předsedu, nástupcem Jana Hamáčka, pod jehož vedením ČSSD v nedávných volbách naprosto propadla, se stal starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.

MUDr. Ing. Robin Šín, Ph.D., MBA. 39 let, ženatý, 2 synové. Absolvent Univerzity Karlovy, Lékařské fakulty v Plzni a Českého vysokého učení technického, Fakulty biomedicínského inženýrství, pak doktorandské studium v Bratislavě a manažerské studium na Business Institut EDU. Od roku 2010 lékař Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Od roku 2019 lékař Fakultní nemocnice Plzeň, Klinika infekčních nemocí a cestovní medicíny, v době pandemie pověřený vedením COVID jednotky intenzivní péče na klinice. Vysokoškolský učitel, autor desítek odborných článků, přednášek, spoluautor vysokoškolských skript, hlavní autor a pořadatel dvou odborných knih. 

Nový místopředseda ČSSD Robin Šín je nejen lékařem záchranné služby, pedagogem, ale působí i ve fakultní nemocnici a je krajským koordinátorem očkování. „Po delší komunikaci a diskuzích jsem přijal nabídku Michala Šmardy na kandidaturu na místopředsedu v jeho týmu. Moc si vážím výrazné podpory delegátů. Beru to jako velký závazek. Musíme společně zachránit moderní levici, kterou lidé potřebují. Právě začínáme. Chtěl bych se věnovat novému vybudování odborných komisí, napravit komunikaci s regiony a řešení zdravotnických otázek,“ komentoval své zvolení Robin Šín.

Řadovými místopředsedy ČSSD zvolili delegáti mimořádného sjezdu vedle Šína také starostu Brna-Líšně Břetislava Štefana, hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, bývalého ministra zahraničí Tomáše Petříčka a někdejší místopředsedkyni Mladých sociálních demokratů Danielu Ostrou. Pětice kandidátů uspěla už v prvním kole tajné volby.

Ke zvolení bylo potřeba získat 113 delegátských hlasů. Ostrá jich dostala 152, Šín 140, Netolický 138, Petříček 135 a Štefan 127. Šín, Netolický, Petříček a Štefan měli už před volbou výslovnou podporu nového předsedy sociální demokracie Michala Šmardy. V souladu s jeho přáním před tím delegáti zvolili statutárním místopředsedou strany bohumínského místostarostu Igora Bruzla. O zvolení řadovými místopředsedy se ucházelo 14 sociálních demokratů. Protože on-line hlasovací systém umožňoval výběr jen z deseti kandidátů, delegáti nejprve museli počet adeptů zúžit v orientačních hlasováních.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Robina Šína

Štítky ČSSD, Robin Šín, místopředseda ČSSD, sjezd, volba místopředsedů, lékař, volby, Michal Šmarda, Jan Hamáček, Plzeňský kraj, Nové Město na Moravě, Tomáš Petříček, Martin Netolický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedním z pěti nových řadových místopředsedů ČSSD se stal i plzeňský lékař a pedagog Robin Šín  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.