Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nečekaná změna na postu lídra kandidátky ANO v Plzeňském kraji, poslance Volného nahradila Mádlová

Velké překvapení se zrodilo na kandidátce hnutí ANO v Plzeňském kraji. Oproti původním předpokladům totiž nebude lídrem kandidátky současný poslanec Jan Volný. Jedničkou na kandidátce ANO se stala bývalá místostarostka MO Plzeň 1 Ivana Mádlová, která tak má nakročeno k zajímavému politickému comebacku.

O lídrech kandidátek hnutí ANO pro podzimní volby do Sněmovny rozhodl republikový výbor ANO. Ten na kandidátce pro Plzeňský kraj udělal na poslední chvíli nečekanou změnu. Jednoho ze zakládajících členů ANO, poslance Jana Volného, nahradila na pozici lídra ředitelka plzeňského Alzheimer centra Ivana Mádlová.

Bez zajímavosti není fakt, že v listopadu 2018 zažila po komunálních volbách právě Mádlová také jednu nečekanou změnu. Otevřeně se o ní tehdy mluvilo jako o budoucí náměstkyni primátora pro oblast kultury, cestovního ruchu, památkové péče a sociálních věcí. Ve volbách získala za ANO druhý nejvyšší počet hlasů.

Těsně před ustavujícím jednáním plzeňského městského zastupitelstva ale učinilo hnutí ANO razantní změnu v nominaci do rady města. Mádlovou tehdy na poslední chvíli v nominaci do rady nahradila Eliška Bartáková (ANO), která se následně stala náměstkyní primátora. V současné době není Mádlová členkou plzeňského městského zastupitelstva.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky volby, Sněmovna, kandidátka, lídr, hnutí ANO, změna na postu lídra, Ivana Mádlová, ANO 2011, Jan Volný, Plzeňský kraj, Plzeň, Alzheimer centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekaná změna na postu lídra kandidátky ANO v Plzeňském kraji, poslance Volného nahradila Mádlová  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.