Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pirát Sequens kvůli neoprávněnému použití titulu oznámil rezignaci na členství ve straně i na post zastupitele Plzeňského kraje a městského obvodu

Rezignaci na své funkce i na členství v České pirátské straně oznámil zastupitel Plzeňského kraje a druhého plzeňského městského obvodu Slovany Filip Sequens. Vyšlo najevo, že v prohlášení před letošními komunálními volbami čtyřicetiletý Sequens neoprávněně použil vysokoškolský magisterský titul. Sequens rezignaci oznámil na pirátském fóru. Datum, ke kterému z funkcí i ze strany odstoupí, zatím neuvedl.

Sequensův záměr rezignovat novinářům potvrdil krajský předseda Pirátů Michal Ertl. Na případ upozornil server Novinky. Sequens uvedl, že prohlášení kandidáta před komunálními volbami podepsal letos 24. června. „V tuto dobu jsem již byl přihlášen na termín státních závěrečných zkoušek a předpokládal jsem, že studium dokončím. Z termínu jsem se později odhlásil a neupozornil jsem na chybu v mém prohlášení, které tak obsahovalo nepravdivý údaj," vysvětlil Filip Sequens na fóru, proč se u jeho jména na kandidátce pro obecní volby objevil titul Mgr.

Kandidoval do zastupitelstva Plzně a do zastupitelstva druhého obvodu. Zvolen byl pouze do zastupitelstva obvodu. „Na základě možných pochybností a ohrožení důvěry ve veřejný mandát rezignuji na všechny své funkce a ukončím členství v České pirátské straně. Dále se k této situaci nebudu vyjadřovat," uvedl Sequens v prohlášení na fóru.

Podle Ertla vyzvala Sequense k vyjádření krajská i místní organizace Pirátů i jejich zastupitelský klub na kraji. „Mluvil jsem s ním i osobně po telefonu, ale pro mě je hlavní a důležité vyjádření na našem veřejném fóru, kde se dá kdykoliv dohledat," řekl Michal Ertl. I když vyloučení ze strany není jednoduchý postup, byli podle něj Piráti připraveni Sequense vyloučit, pokud by na členství nerezignoval sám.

V krajském zastupitelstvu, kde je Sequens uveden s titulem Bc., je kromě řadového zastupitele také členem výboru pro sport a výboru pro životní prostředí, zemědělství a evropské záležitosti. Podle Ertla zatím není jasné, kdo na jeho místo zastupitele po oznámené rezignaci nastoupí. Piráti mají v Plzeňském kraji kolem 90 členů, řekl Ertl.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Piráti, Filip Sequens, rezignace na členství, zastupitel Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pirát Sequens kvůli neoprávněnému použití titulu oznámil rezignaci na členství ve straně i na post zastupitele Plzeňského kraje a městského obvodu  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.