Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Divadlo J. K. Tyla uvede v premiéře slavnou hru o herečce, která propadne drogám a alkoholu

Divadlo J. K. Tyla uvede současnou britskou hru z roku 2015 s názvem Lidé, místa, věci, která se od počátku svého uvádění těší ve světě velkému diváckému zájmu. Drama o závislosti balancující na hraně reality a noční můry režíroval Josef Kačmarčík. V náročné roli Emmy, jež podlehla svodům bohémského života se představí Klára Kuchinková. Premiéra je naplánována na středu 20. dubna 2022.

Autorem hry je významný dramatik a režisér mladé generace Duncan Macmillan. Poprvé na sebe upozornil v roce 2007 oceňovanou hrou Monster, o čtyři roky později pak zaujal love story Plíce, která se hned po své premiéře rozletěla do celého světa. Na českých jevištích se stala autorovým nejuváděnějším textem. Dílo Lidé, místa, věci, v němž autor nabízí pohled do problematiky drogové závislosti, mělo světovou premiéru v roce 2015 v Národním divadle v Londýně, následně bylo pro velký úspěch přeneseno na West End a v roce 2017 si získalo publikum i v New Yorku. Od té doby ho uvádějí nejprestižnější evropská divadla, včetně slavného Berliner Ensemble.

„Lidé, místa, věci je hra o boji se závislostí, o tom, že očekávaná snadná cesta k uzdravení skrze pobyt v léčebně a společné terapie s lidmi, kteří mají stejný problém jako hlavní hrdinka, může být mnohem komplikovanější, než se může zdát. Mohou přijít recidivy. Ale je na každém, jestli v sobě nakonec najde dostatečnou vnitřní sílu, aby překonal sám sebe,“ prozrazuje dramaturg Zdeněk Janál.  

Lidé, místa, věci přinášejí zajímavou hereckou příležitost především představitelce hlavní role Kláře Kuchinkové. „Emma je úspěšná herečka, jež má problém zorientovat se v pro ni složitém světě, a kvůli událostem, které ji potkaly, často utíká ke drogám a alkoholu. Emma je ale také velká bojovnice a ze všech sil se snaží z toho všeho vymanit. Otázkou je, zda se jí to podaří,“ komentuje svou roli Klára Kuchinková. Kromě ní se diváci mohou těšit na Janu Kubátovou, Matyáše Darnadyho, Martina Stránského, Jana Maléře, Zuzanu Ščerbovou, Vladimíra Pokorného, Libora Stacha, Denisu Cupákovou a Elišku Vocelovou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Irena Štěrbová / Divadlo J. K. Tyla

Štítky Divadlo J. K. Tyla, premiéra, Malá scéna, Lidé, místa, věci, divadlo, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Cena Emmy, herec, alkohol, droga, Duncan Macmillan, Vladimír Pokorný, Martin Stránský, Libor Stach, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo J. K. Tyla uvede v premiéře slavnou hru o herečce, která propadne drogám a alkoholu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.