Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyhlášení Hudebních cen Žebřík ovládl šumavský zpěvák Marek Ztracený, bodoval i rapper Marpo

Třicátému ročníku Hudebních cen Žebřík vyhlášených jako vždy v Plzni, vévodil „domácí Šumavák“ Marek Ztracený, který si odnesl nejvíce cen. Vysloužil si prvenství mezi zpěváky a akcemi a uspěl i v kategorii Skladba roku, kde bral stříbro za píseň Moje milá.

Na finálovém večeru, který se uskutečnil v plzeňském DEPO2015 další ceny sbírali vedle Marka Ztraceného Marpo, Mig 21, Ewa Farna, Lenny a  Michal Prokop. Dvě ocenění fanoušci přiřkli zesnulému Davidu Stypkovi. Skladbu roku ovládl, stejně jako sekci videoklipů, rapper Marpo. Hudební ceny vyhlašuje magazín iREPORT.

Titul Skupina roku 2021 si odnášejí Mig 21, Zpěvačkou roku je Ewa Farna a za nejlepší album fanoušci označili desku Dýchej, kterou po zemřelém Davidu Stypkovi dokončila jeho skupina Bandjeez. Objevem roku jsou Bert & Friends a nejlepším filmem je Zátopek. Mezi dalšími oceněnými jsou Michal Prokop, Lenny, Tata Bojs, Monkey Business, Midi Lidi, Kateřina Marie Tichá, Annabelle, Annet X či festivaly Rock for People Hope a Hudba na vinicích. Cenu pro Miro Žbirku in memoriam převzala jeho žena Kateřina.

Speciální ocenění magazínu iREPORT převzali členové Pražského výběru, kteří posléze během strhujícího vystoupení odehráli největší hity své bohaté kariéry. Během šestihodinové show, moderované Markem Taclíkem a Žofií Dařbujánovou, bylo rozdáno celkem 29 sošek z dílny sochaře Václava Česáka. O výsledcích se rozhodovalo na stránkách Anketazebrik.cz.

„Byl to nepochybně jeden z nejemotivnějších večerů – nejen díky možnosti sejít se po delší době a aspoň na chvíli trochu zapomenout na tuhle neklidnou dobu, ale i proto, že s námi na oslavách třicetin svým způsobem byli i Meky Žbirka nebo David Stypka. Děkuji všem, kteří se o to zasloužili,“ popsal vyhlášení cen Žebřík jejich ředitel Jarda Hudec.

Výsledky – domácí část

SKUPINA

1. Mig 21
2. Tata Bojs
3. Monkey Business

ALBUM

1. Dýchej – David Stypka a Bandjeez
2. Džus noci – Mig 21
3. Umami – Ewa Farna

SKLADBA

1. Bad Man - Marpo
2. Moje milá – Marek Ztracený
3. Lithium - Lenny

VIDEOKLIP

1. Bad Man - Marpo
2. Má vlast – Michal Prokop
3. Láska není švédský stůl – Midi Lidi

ZPĚVÁK

1. Marek Ztracený
2. Michal Prokop
3. David Stypka               

ZPĚVAČKA

1. Ewa Farna
2. Lenny
3. Kateřina Marie Tichá

OBJEV

1. Bert & Friends
2. Annabelle
3. Annet X

AKCE

1. Marek Ztracený – Tour de léto
2. Rock for People Hope
3. Hrady CZ

FILM

1. Zátopek
2. Prvok, Šampon,Tečka a Karel
3. Gump, pes který naučil lidi žít

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Iveta Valentová, Tereza Slowiková

Štítky Žebřík, ceny, vyhlášení, Marek Ztracený, Marpo, DEPO2015, Ewa Farna, Michal Prokop, Mig 21, Kateřina Marie Tichá, Plzeň, David Stypka, rap, Miroslav Žbirka, Rock for People, Monkey Business, Zátopek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlášení Hudebních cen Žebřík ovládl šumavský zpěvák Marek Ztracený, bodoval i rapper Marpo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.