Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Divadlo představilo maňáskovou grotesku ve stylu spagetti westernů

Nová hra Divadla Alfa zavede publikum do světa divokého západu a představí jim příběh indiána, který je posledním ze svého kmene. Hlavní role v představení „Pádístepí, náčelník Bizonů“ hrají maňásci, které speciálně pro hru vytvořil dvorní výtvarník divadla Ivan Nesveda.

Zrada, láska a bizoni. To je ve zkratce obsah divadelní novinky plzeňské Alfy. Hra vypráví příběh indiána, který dostane tři úkoly: Postavit týpí, zplodit syna a zasadit totem. Při svém dobrodružství narazí na řadu problémů s desperátem Pedrem či proradným kmenem Komančů.

„Pádístepí má ambice zábavné rodinné inscenace, kromě zábavy nabízí také jedno důležité poslání. Totiž že někdy je lepší vzdát se bohatství a požitků, pakliže mohu získat něco mnohem cennějšího: třeba jako osamělý poslední Bizon rodinu a život ve volné prérii bez rušivého elementu otravných a bezohledných hrabivců,“ uvedl režisér hry a umělecký šéf divadla Tomsa Legierski.

Představení je vhodné pro děti od osmi let, které mohou hravé loutky obdivovat pěkně zblízka. Diváci totiž sedí přímo na jevišti a mají vše doslova z první ruky. S tímto uspořádáním mají v divadle už zkušenosti z dřívějších maňáskových inscenací, jako jsou kultovní Tři mušketýři nebo Pozor, Zorro!

Autory scénáře jsou Blahoslav Fajmon a Martin Marek, pro které to byla jejich první zkušenost s plzeňským divadlem. Scénu a maňásky vytvořil zkušený výtvarník Ivan Nesveda, který pro hru vymyslel přes dvě desítky maňásků. Ve hře kromě indiánů a desperátů účinkují také zvířata, například kůň, kojot a celé stádo bizonů. Slavnostní premiéru má hra tento pátek, diváci se mohou na novinku vypravit už v sobotu 19. února v rámci tradičních sobotních odpoledních představení. Více informací najdete na webových stránkách divadla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Václav Čtvrtník

Štítky divadlo, Alfa, Plzeň, Pádístepí, western, maňásci, dětské představení, kultura, představení, Divadlo Alfa, styl, Martin Marek, kmen, Zorro, Tři mušketýři

Divadlo představilo maňáskovou grotesku ve stylu spagetti westernů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.