Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oblíbená kavárna v industriálním areálu DEPO2015 mění design, jméno i celkový koncept

K nepoznání se v těchto dnech mění původní kavárna v populárním plzeňském industriálním areálu DEPO2015, kde se konají kulturní akce. Právě teď se v kavárně vyklízelo původní zařízení, bourá se a maluje. Novinkou zcela nového designu kavárny bude i koncept otevřené kuchyně s přípravou jídla přímo před zraky zákazníků.

Do nového kabátu se oblékne kavárna, která kromě zrenovovaného prostředí a vybavení nabídne od března i obměněný sortiment. „V těchto dnech jsme začali v kavárně vrtat, mlátit, malovat a přestavovat, aby si u nás už v březnu mohli návštěvníci dát nejen kávu, ale vybrat si i ze zcela nové nabídky. Kavárnu chceme otevřít nejen v novém designu, ale i s novým jménem a přístupem,“ přiblížila manažerka marketingu DEPO2015 Lucie Kaslová.

Vedle rekonstrukce kavárny se ovšem v DEPO2015 připravuje i nová interaktivní expozice nazvaná Vzhůru do oblak, která se, stejně jako doposud nejúspěšnější výstava v historii DEPO2015 Tajuplný svět, zaměří na rodinu. „Nová rodinná interaktivní expozice nás provede fascinující cestou touhy lidstva po létání a umožní nám doslova rozpřáhnout ruce a vystoupat vzhůru k oblakům,“ řekla Lucie Kaslová. Otevření se plánuje na pátek 18. března, výstava potrvá do konce srpna.

Dál běží v DEPO2015 výstavy i hry

I přes započaté práce pokračuje rodinná úniková hra Zdrhni bábě! Dostat se z perníkové chaloupky dřív, než se do ní vrátí ježibaba, je možné do 27. února. Denně je také možné vyrazit na stopovací hru Industriální stezka, která vede celým areálem bývalého depa dopravních podniků a přenese velké i malé cestovatele v čase o 150 let zpět. Během této mise je potřeba splnit mnoho záludných úkolů a získat tajný kód ke stroji času, který vezme hráče zpět do současnosti. Stopovací hra je zdarma a je možné si ji projít kdykoli během otevírací doby areálu od 10 do 18 hodin.

Do konce února potrvá v lednu zahájená výstava Krajinoskop. Prostřednictvím umění poukázuje na realitu a závažnost probíhající změny klimatu a jejích dopadů. Do 27. ledna je prodloužena výstava Quattro formi REFRESH v prostorách Truhlárny a Rampy. Nová díla Veroniky Drahotové, Jitky Nesnídalové, Nikoly Semotánové a Evy Vlčkové prozrazují již svým názvem, že jde o čtyři umělecké individuality, které ovšem i přes rozdílnost forem vyjádření spojuje experiment a humor. Výstavu na začátku února vystřídá přehlídka klauzurních prací studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Ohodnoť článek

Foto DEPO2015

Štítky DEPO2015, kavárna, rekonstrukce kavárny, expozice, architektura, turistický ruch, turisté, turistický cíl, design, výstava, kulturní akce, Veronika Drahotová, Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená kavárna v industriálním areálu DEPO2015 mění design, jméno i celkový koncept  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.