Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeňské divadlo zahájilo po roční odmlce prodej předplatného

Divadlo J. K. Tyla v Plzni po dlouhé pauze opět spouští prodej předplatného, a to neobvykle pro období leden až červen 2022. Zároveň přichází divadelníci i s novou kampaní „Jste naše druhá polovina!“, která si klade za cíl opět přivést diváky zpátky do hlediště.

„Máme za sebou podivné období, ve kterém jsme zkoušeli bez data premiéry a hráli pro prázdná hlediště. Ač umělci šli do všeho naplno, chyběla nám energie našich diváků. Nebyli jsme prostě kompletní – chyběla nám naše druhá polovina, naši diváci,“ upřesnil myšlenku kampaně ředitel plzeňského divadla Martina Otava a doplnil, že dramaturgické plány jednotlivých souborů jsou vždy koncipovány pro divadelní sezonu. „Proto by se i abonmá mělo vztahovat na divadelní sezonu. A protože připravit celý systém je opravdu věc časově náročná, nyní spouštíme předplatné ‚jen‘ od ledna do června 2022. V průběhu této sezony pak začneme prodávat abonmá pro sezonu 2022/2023,“ upřesnil Otava.

Další změnou je snížení počtu jednotlivých skupin. „Pevně věříme, že nám toto snížení umožní větší flexibilitu v přípravě hracích plánů, dovolí nám efektivně využít všechny tři scény a reagovat na specifické možnosti jednotlivých souborů, stejně tak pružněji reagovat na poptávku ze strany diváků, a přesto neztratit výhody abonmá,“ dodal ředitel.

Na předplatitele čeká velmi pestrý a nabitý program. Diváci se budou moci těšit na světové hity a populární tituly na míru ušité pro jednotlivé umělecké soubory. Už dnes se například fanoušci divadla dočkají opery Leoše Janáčka Věc Makropulos.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DJKT/Martina Root

Štítky divadlo, DJKT, kultura, Plzeň, Věc Makropuos, předplatné, abonenti, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Leoš Janáček, hlediště, Věc Makropulos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské divadlo zahájilo po roční odmlce prodej předplatného  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.