Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Koncerty, procházka s architektem nebo výstava trpaslíků

Opět tu máme víkend a s ním i řadu akcí, které stojí za návštěvu. Pokud to ještě stíháte, můžete se vydat dnes večer na koncert Ivana Mládka se skupinou Banjo Band do Domažlic. Kdo vám naopak určitě neuteče jsou trpaslíci, kteří obsadili zámek v Tachově. Program nabízí také oblíbené DEPO 2015 nebo populární festival Industry Open.

Koncerty v Domažlicích i v Plzni

Hudba pod hradem je tradiční prázdninový multižánrový hudební festival v Domažlicích. V pátek od 20 hodin se divákům představí oblíbený písničkář Ivan Mládek. Program pokračuje také v sobotu, kdy se pod Chodským hradem představí hned dvě kapely. Od 19 hodin zahraje fanouškům pardubická folková kapela Marien a hned po ní se vystoupí Laura a její tygři.

Hudební zážitek slibuje také festival DEPOvLETU, kde organizátoři na každou letní sobotu přichystali nějaký ten koncert. Tentokrát tam vystoupí duo známé jako projekt Teepee, který je směsicí elektronické hudby a folku. Koncert startuje ve 20 hodin a vstupné je zdarma.  

V západočeské metropoli se koná také 5. ročník festivalu romské kultury ARA FEST 2021. V sobotu prostor U Branky obsadí od 16 hodin funky hudebník Igor Kmeťo, slovenská zpěvačka Gitana, Roman Zorba Band, Lomnické čháve a Funky Brothers. Vstup je zdarma.

Procházka s architektem

Pokud se zajímáte o architekturu, mohla by vás zaujmout komentovaná procházka z programu festivalu Industry Open. Speciální prohlídka zájemce provede územím někdejší vsi Doudlevce mezi železniční tratí a řekou Radbuzou. Účastníci budou moci poznat průmyslové stavby v areálu někdejších Spojených strojíren (později Škodových závodů), nedalekou parní prádelnu a žehlírnu, současnou architekturu sídla firmy provozující hydroelektrárnu u Malostranského jezu i vybrané obytné stavby. Sraz účastníků je v deset hodin dopoledne na adrese Zborovská 2, Plzeň. Vstupenku můžete zakoupit ZDE.

Program nabízí i zámky

Pokud se chcete raději vydat na zámek v našem kraji, můžete vyrazit například do Tachova.
Po celé léto jsou tam totiž k vidění trpaslíci! Zhruba 200 exponátů zapůjčilo Muzeum města Ústí nad Labem. Výstava představuje fenomén trpaslíků nejen jako historické a umělecké téma, ale také jako součást reklamy, humoru a módy. Otevírací dobu a další zajímavosti můžete najít na webových stránkách zamektachov.cz.

U zámků ještě chvilku zůstaneme. Zámek Kozel má totiž také nabitý program, ve kterém nechybí ani divadelní představení pod širým nebem. Již v neděli se můžete vydat na komedii Strašidlo cantervillské. V hlavních rolích se divákům představí Martin Zounar, Bára Štěpánová nebo Martin Pošta. Vstupenky jsou k dispozici ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky Tipy na výlet, koncert, DEPO 2015, Chodský hrad, Pod hradem, divadlo, Kozel, Tachov, trpaslík, festival, zámek, Ivan Mládek, Domažlice, výstava, Banjo Band, architekt, Plzeň, Martin Zounar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Koncerty, procházka s architektem nebo výstava trpaslíků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.