Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divadlo J. K. Tyla je připraveno přivítat diváky na třech scénách od 26. května

Na všech třech svých scénách je připraveno plzeňské Divadlo J. K. Tyla přivítat diváky od 26. května. Do programu zařadilo nejen oblíbené tituly z repertoáru jednotlivých uměleckých souborů, ale také ochutnávku z nově nastudovaných inscenací, baletní koncert, Muzikálové matiné či Galavečer Literární kavárny. Předprodej vstupenek jede od dnešního dne on-line i v pokladně Předprodeje ve Velkém divadle.

„Během uzavření divadel jsme stále zkoušeli, odehráli jsme i řadu představení bez publika, jsme připraveni a nemůžeme se dočkat, až přivítáme diváky v našich hledištích. Samozřejmě jsme i nervózní, nevíme, jaký zájem o představení bude. My ale diváky a jejich energii už zoufale potřebujeme a doufáme, že je různá omezení od návštěvy divadla neodradí a že přijdou,“ uvádí ředitel divadla Martin Otava.

Vstupenky lze zakoupit on-line na webových stránkách divadla, v síti Plzeňská vstupenka nebo osobně v pokladně předprodeje ve Velkém divadle. Při nákupu vstupenek bude nutné zanechat kontaktní údaje (Jméno, příjmení, telefon, nebo e-mail, a to pro účely případného epidemiologického šetření). Kapacita hlediště každé divadelní scény bude snížena na polovinu a bude nutné dodržovat i nastavená doporučení.

Pro návštěvu divadla platí přísná opatření

Na základě rozhodnutí vlády diváci budou muset předložit test s negativním výsledkem (antigenní test ne starší 72 hodin, PCR test ne starší 7 dní) nebo potvrzení starší 14 dnů o ukončeném očkování nebo potvrzení o prodělání onemocnění covid-19, ne starší 90 dní.

„Při vstupu do divadle bude všem divákům měřena tělesná teplota a samozřejmě platí povinnost ochrany dýchacích cest podle platných nařízení. Respirátor bude možné zakoupit také přímo ve večerních pokladnách. Podrobnější a aktuální informace budou k dispozici na divadelní webu. Divadlo děkuje všem divákům za pochopení a věří, že dodržování všech nutných opatření je neodradí od návštěvy divadla,“ upozorňuje Edita Laštovková z obchodního útvaru dívadla.

Plzeňské divadlo se otevře po dlouhé více než sedmi měsíční pauze jedním ze svých největších hitů – muzikálem Elisabeth. Následně divadelní program nabídne mimo jiné populární komedii Brouk v hlavě s Martinem Stránským v hlavní dvojroli, výjimečný anglický muzikál Billy Elliot, slavnou Verdiho operu Nabucco, muzikálový thriller o kruté pomstě londýnského holiče Sweeneyho Todda, obnovenou premiéru klasického baletu Šípková Růženka, punkrockový muzikál American Idiot, slavnou Bizetovu Carmen či křehký, drsný a zároveň komický příběh z městečka Middletown.  

Divadlo kromě výběru z repertoáru nabídne i první uvedení nově nazkoušených inscenací, jejich slavnostní premiéry jsou naplánovány na září 2021.

Ohodnoť článek

Foto Irena Štěrbová / Divadlo J. K. Tyla

Štítky Divadlo J. K. Tyla, obnovení představení, Martin Otava, předprodej, vstupenky, bezpečnostní opatření, divadlo, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, vstupenka, Bolšoj těatr, návštěva, Sweeney Todd, Martin Stránský, Billy Elliot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo J. K. Tyla je připraveno přivítat diváky na třech scénách od 26. května  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.