Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Divadelní cena Thálie už zná nominace v kategorii loutkoherectví. Radovat se může i Divadlo Alfa

Mezi pěti nominovanými na prestižní divadelní cenu Thálie je i plzeňský loutkoherec a dlouholetý člen Divadla Alfa Petr Borovský. Odborná porota ocenila jeho výkon v inscenaci Jenovéfa režiséra Tomáše Dvořáka.

Loutkoherec Petr Borovský je členem hereckého souboru Alfy od roku 1990, na svém kontě má nejen desítky rolí, ale také několik režijních počinů. „Borovský patří řadu let k oporám Alfy, jeho zvučný hlas i mistrovskou práci s loutkou si oblíbili diváci nejen v České republice, ale také třeba v Japonsku. Cenu Thálie by si určitě zasloužil,“ uvedl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Herecká asociace ocenila především jeho působení na scéně plzeňského divadla. „Herec těží z letité zkušenosti v práci s loutkou/marionetou a navazuje ve svém podání několika postav na inspirující tradici českých lidových loutkářů. Činí tak s nadhledem, vtipem a poučeností z řady předchozích inscenací Divadla Alfa,“ zhodnotila odborná porota.

Příznivci Alfy mohou loutkářské umění Petra Borovského sledovat například v sobotu 7. 11. od 17 hodin v přímém přenosu inscenace Pozor, Zorro! Další inscenace jsou k vidění ze záznamu na YouTube kanále divadla Alfa zírá.

Vyhlášení nositelů Cen Thálie se letos uskuteční 14. 11. prostřednictvím on-line přenosu, který z důvodu koronavirové epidemie nahradí tradiční slavnostní večer v Národním divadle.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto J. Ptáček/ Divadlo Alfa

Štítky divadlo, Divadlo Alfa, Cena Thálie, nominace, ocenění, loutky, loutkoherec, Petr Borovský, Tomáš Dvořák, Jakub Hora, Japonsko, Česko, Zorro, porota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní cena Thálie už zná nominace v kategorii loutkoherectví. Radovat se může i Divadlo Alfa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.