Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Juniorfest se kompletně přestěhoval do online prostředí, bude tak mít celostátní dosah

Živé přenosy nabídne letos festival filmů pro mladé Juniorfest. Kvůli epidemii se tak svátek dětských filmů přesune z pěti měst Plzeňského kraje do světa internetu. Bude tak mít poprvé celostátní dosah. Festivalové studio pak zakotví v Plzni v areálu DEPO2015.

Každý den od pátku 6. listopadu až do čtvrtka 12. listopadu tak můžete sledovat živé přenosy ze speciálně zřízeného studia Juniorfest LIVE. Budou dostupné každý den od 16:00 do 18:00 hodin na webových stránkách festivalu. V DEPU2015 vzniknou dvě unikátní stage. V nich najde místa oblíbená dvojice mladých Matyáš Valenta a Naomi Adachi. Ti pak budou moderovat živě setkání se zajímavými osobnostmi. Letošní ročník nabídne i ojedinělé workshopy, soutěže, živý chat nebo zábavné programy, při kterých se diváci naučí tancovat.

Festival se měl původně od 6. do 12. listopadu odehrávat v pěti městech Plzeňského kraje. Situace kolem pandemie viru covid-19 a související vládní restrikce však donutili organizátory přesunout jej kompletně do online prostoru a nabídnout jiný koncept, než na jaký byli návštěvníci od roku 2008 zvyklí.

“Letošní ročník je přelomový. Z festivalu, který se dvanáct let odehrával v pěti městech Plzeňského kraje, se v letošním roce stává festival s celorepublikovým dosahem. Teď budeme netrpělivě čekat, zda naše nabídka v podobě živých přenosů diváky osloví. Věřím, že budeme úspěšní,” sdělil výkonný ředitel Juniorfestu Michal Šašek.

Během živých přenosů nebudou chybět ani filmy. “Se zástupci České televize jsme vyjednali poskytnutí animovaného seriálu Kosmix. Hlavnímu hrdinovi, robůtku Kitovi, propůjčil hlas Vojta Kotek. Nejmenší diváci se mohou však těšit i na kreativní sérii Herní slabikář”, uvedla Barbora Kyas, programová ředitelka festivalu.

Juniorfest LIVE nabídne také projekce zajímavých doku-mentů. Nejprve Offline o čtyřech teenagerech, kteří si zkusili žít týden bez internetu, a následně youtubera Kovyho v pořadu Kovy řeší dějiny. Bezesporu největší zajímavostí bude uvedení Mlsných medvědích příběhů. “V rámci programu live studia se nám podařilo vyjednat uvedení animovaného filmu Mlsné medvědí příběhy. Pro festival, a zvláště v této době, je to skutečně úspěch a my jsme tvůrcům velice vděční za umožnění projekce, která v živém online formátu poběží možná dokonce premiérově”, sdělila ředitelka festivalu Judita Soukupová.

Studio dále uvede exkluzivní materiály k pohádce Princezna zakletá v čase a vystoupí i plzeňské duo Dubnička-Lahoda z Rádia Junior nebo zpěvák Vojta D., který složil český text ke klipu v rámci celosvětové kampaně #SayHi.

Přenosy v rámci live studia naleznete na www.juniorfest.cz, kde budou každý den dostupné, stejně tak jejich kompletní program.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Juniorfest

Štítky festival, Juniorfest, online vysílání, Valenta, Adachi, DEPO2015, Plzeň, JuniorfestLIVE, přímý přenos, Plzeňský kraj, studium, Matyáš Valenta, Naomi Adachi, dětský film, Vojtěch Kotek, Internet, film, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorfest se kompletně přestěhoval do online prostředí,  bude tak mít celostátní dosah  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.