Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilému cyklistovi se do cesty připletl sloup, rozbil si o něj hlavu

V poslední době se rozmohl nešvar v podobě opilých cyklistů, kteří svým nerozvážným jednáním velmi riskují. Jedním takovým byl i mladý muž, který s více než dvěma promile narazil v Plzni do sloupu. Hlídka policistů ho našla, jak sedí na zemi a drží se za krvácející obličej. Podobně skončil i další muž, jenž popíjel a pak bez helmy usedl na kolo.

Pokud si před nebo během jízdy na kole či koloběžce dáte pivo, porušujete zákon. V Česku platí pro cyklisty nulová tolerance alkoholu. Přesto je stále řada těch, kteří tato pravidla porušují. O tom, že větší množství alkoholu a jízda na kole nejde dohromady se přesvědčil i čtyřiadvacetiletý muž, kterého našli strážníci v ulici U Prazdroje.

„Po příjezdu na místo hlídka uviděla sedícího muže, který se držel za obličej, krvácel z nosu a měl krvácející oděrky v obličeji a na nohách. Strážníci poskytli muži okamžitou pomoc a vzhledem k tomu, že si stěžoval na bolesti hlavy i obličeje, byla na místo přivolána záchranka,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Veronika Kuchynková.

Mladý muž mezitím strážníkům prozradil, že byl na koncertu, kde si dal pět piv. Pak usedl na kolo a chtěl dojet domů. „Během jeho jízdy na kole se mu však do cesty postavil sloup veřejného osvětlení a cyklista do něj narazil hlavou. Dechová zkouška na alkohol se zastavila na hodnotě 2,04 promile alkoholu v dechu. Vzhledem ke všem zjištěným skutečnostem, byla na místo přivolána i Policie ČR, která si následně celou událost převzala k dalšímu šetření,“ pokračuje Kuchynková.

S téměř třemi promile nezvládl řízení a spadl z kola

Dalším velkým hazardérem byl osmačtyřicetiletý muž, který jel v Rokycanech po chodníku a v ulici Boženy Němcové spadl. Jelikož neměl přilbu, utrpěl zranění hlavy a skončil v nemocnici. „Policisté jej vyzvali také k dechové zkoušce. Odborné měření elektronickým přístrojem bylo s pozitivním výsledkem 2,96 promile alkoholu v krvi. Policisté z dopravního inspektorátu evidují přestupek podle zákona o silničním provozu a upozorňují, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou nebo během jízdy,“ upozorňuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky opilý cyklista, nehoda cyklisty, jízda bez helmy, městská policie, cyklista, sloup, alkohol, Plzeň, Česko, Policie České republiky, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému cyklistovi se do cesty připletl sloup, rozbil si o něj hlavu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.