Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová autobusová linka doveze cestující z Bor na Novou Valchu, od příštího roku i na vzdálenější konec Lhoty

Počet obyvatel na Nové Valše stále roste a na současné zastávky autobusu to mají někteří poměrně daleko. Ode dneška jim ale slouží autobusová linka č. 42, která jezdí na trase Bory – U Prodejny – Špačková – Náves Lhota. Na konci letošního roku by měla vzniknout nová konečná stanice autobusů, které pak budou moci zajíždět na nejvzdálenější konec Lhoty, kde v posledních letech vyrostlo hodně rodinných domů. U spojů na stávající lince č.26 dojde ke změnám.

„Zavedením nové autobusové linky číslo 42 do Lhoty reagujeme na rostoucí počet obyvatel Nové Valchy a Lhoty. Pro obyvatele Nové Valchy, kteří to mají ke stávajícím zastávkám autobusu 26 poměrně daleko, tak vznikla nová zastávka Špačková, ke které bude linka 42 zajíždět,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09). 

Nápad posvětili i místní obyvatelé, zejména rodiče školník dětí. Další zlepšení dopravy slibuje radnice na konci roku, kdy se obě linky prodlouží z návsi ve Lhotě na připravovanou konečnou v Medové ulici na samotném konci Lhoty.

„Na nové zastávce Špačková v ulici K Zelené louce na Nové Valše bude zastavovat linka č. 42 s intervalem spojů zhruba 30 minut v ranních a odpoledních hodinách během pracovních dní. V jízdním řádu je i ranní přímý spoj k základním školám na Borech,“ popsal Miroslav Klas z Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně.

Zároveň předpokládá, že se část cestujících přesune ze stávající linky 26 na novou linku. „Mezi Lhotou a Bory budou spoje obou linek jezdit v prokladu. Také dochází k úpravě názvu původní konečné Lhota na nový název Náves Lhota,“ dodal ke změnám Klas. Změna názvu má souvislost s plánovaným prodloužením obou linek do nové konečné v Medové ulici ve Lhotě.

Než konečná stanice vznikne, budou se spoje otáčet ve Lhotě na návsi. Nové jízdný řády najdete na webových stránkách městských dopravních podniků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PMDP

Štítky jízdní řády, doprava, autobusová doprava, Nová Valcha, Lhota, PMDP, Lhoty, Bora, Bory, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová autobusová linka doveze cestující z Bor na Novou Valchu, od příštího roku i na vzdálenější konec Lhoty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.