Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skvělá zpráva pro řidiče. Zásadní dopravní omezení v Plzni dneškem končí

Během letních prázdnin se západočeská metropole proměnila v jedno velké staveniště a nejeden řidič situaci trefně přirovnával k únikové hře. K dnešnímu dni nejzásadnější omezení končí. Jedná se například o opravu tramvajové trati na Klatovské třídě. Naopak na Koterovskou vyjedou tramvaje až 6. září. Zpoždění mají také práce na Karlovarské, kde probíhá rozšíření kanalizační šachty.

„Již na začátku července skončila uzavírka Zborovské ulice, kde Vodárna Plzeň prováděla rekonstrukci kanalizace a vodovodního řadu. V polovině srpna jsme otevřeli novou okružní křižovatku Na Chmelnicích. Podle plánu postupuje budování nové okružní křižovatky u Tyršova mostu, která by se měla otevřít na konci září,“ připomněl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Podle náměstka pro oblast dopravy a životního prostřední se město snažilo práce plánovat tak, aby co nejméně ovlivnily dopravu. Tedy na termíny, kdy je slabší provoz. „V termínu jsme opravili tramvajovou trať na Klatovské, bohužel tramvaje na trať v Koterovské vyjedou až 6. září. Plánovaný harmonogram stavby narušila tropická vedra,“ uvedl Michal Vozobule (TOP 09).

Výměna kolejí na tramvajové trati na Světovar se protáhne až do 6. září, stavbu zbrzdila úmorná vedra

Plánovaná rekonstrukce kolejí a s ní spojená výluka tramvají neskončí s koncem prázdnin, jak bylo původně v plánu. Na vině jsou tropické dny, kvůli kterým nemohli dělníci pracovat na betonování trati. Vedení města proto řidiče upozorňuje, aby i...

Kromě rekonstrukcí investovala radnice také do dopravních staveb. Mezi zásadní počiny patřilo zbudování nové okružní křižovatky u Tyršova mostu. Nový kruháč vyrostl také Na Chmelnicích, kde se napojí západní okruh. V srpnu začala také dlouho očekávaná rekonstrukce Červenohrádecké ulice spojující Újezd s Červeným Hrádkem

Startuje oprava Červenohrádecké ulice za 100 milionů, potrvá dva roky, řidiče i rezidenty čeká omezení v dopravě

Dva roky potrvá právě zahájená rozsáhlá rekonstrukce Červenohrádecké ulice, která na území čtvrtého plzeňského městského obvodu spojuje Újezd a Červený Hrádek. Opravou projde úsek od křižovatky Hrádecká x Staroveská před křižovatku s ulicí...

„U OC Olympia Plzeň skončily k 28. srpnu opravy okružních křižovatek. První etapa probíhala v úseku mezi velkou a malou okružní křižovatkou u OC Olympie. Druhá etapa byla v úseku od malé okružní křižovatky k další okružní křižovatce ve směru na Starý Plzenec,“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

V průběhu července dostala nový povrch vozovka v Komenského ulici, jež byla v havarijním stavu. Obnovy se dočkala i ulice K Valše v Liticích, kde také aktuálně probíhá oprava mostu přes Litický potok. Uzavírka v tomto úseku skončí začátkem prosince.

Pozor, zde se ještě pracuje

O několik dní se zpozdí výluka na tramvajové lince číslo 2 v úseku od náměstí Generála Píky po Světovar. Omezení potrvají do 6. září. Do té doby musí řidiči použít pro úsek Koterovské od okružní křižovatky ke křížení se Slovanskou alejí objízdnou trasu po Francouzské, Slovanské a K Dráze s tím, že nákladní vozidla nad 12 tun pojedou místo ulicí K Dráze ulicemi U Seřadiště a Jasmínová. Blatenská, Ječná, Petřínská, Pivovarská, Krejčíkova, Brojova, Sladová a ulice U Světovaru jsou u Koterovské v době stavby zaslepeny.

„Vjezd do podzemního parkoviště nákupního centra Galerie Slovany z Koterovské zůstal zachován. Stavební práce mají dle smlouvy probíhat do 20. září s tím, že úplná výluka na tomto tramvajovém úseku má skončit 5. září,“ upřesnila Jarošová.

Rozšíření kanalizační šachty na Karlovarské si vyžádá delší dopravní omezení, než bylo původně v plánu

Rozšíření a zkapacitnění šachty na Karlovarské třídě se protáhne a spolu s tím i dopravní omezení. Řidiči musí s komplikacemi počítat až do 9. září. Na vině je výrobce, který nedodal část stavebního materiálu. Původně měla být komunikace plně...

O další dny se protáhnou také stavební práce Vodárny Plzeň na rozšíření spojné kanalizační šachty na Karlovarské ulici související s dokončením retenční nádrže Vinice. Doprava je ve směru na Košutku omezena pod křižovatkou ulic Karlovarská a Na Chmelnicích, kde je u jižní strany lékařské fakulty vybudována náhradní objízdná komunikace. Po 9. září budou ještě práce na staveništi pokračovat, provede se přeložka trakčního vedení a začnou konečné terénní a sadové úpravy. Dopravu však už neomezí.

Další probíhající stavby:

  • Tyršův most – okružní křižovatka – do konce září

Na jaře začalo město budovat novou okružní křižovatku u Tyršova mostu v Doudlevcích. Na ni navázala oprava povrchu v ulici Edvarda Beneše. Průjezd místem je výrazně omezen. Přes Tyršův most ve směru od Radobyčic v době stavby projíždí jen vozy MHD a cyklisté. Automobilová doprava může projet jen jednosměrně z Doudlevec přes Tyršův most do Radobyčic anebo ulicí Edvarda Beneše na Bory, pro druhý směr se používá objízdná trasa. Stavba by měla být hotova na konci září.

  • Kotkova ulice – do konce listopadu

Až do 30. listopadu bude Vodárna Plzeň opravovat vodovod a kanalizaci v ulici Kotkova, a to v úseku Přemyslova – Husova. Práce probíhají po etapách za úplných uzavírek, kdy v jedné etapě dojde k uzavření křižovatky Kotkova x Husova. V této době bude objízdná trasa vedena ulicemi Emila Škody a Tylova.

  • Rokycanská ulice – oprava povrchu vozovky

Ředitelství silnic a dálnic začalo 8. srpna 2022 s opravou Rokycanské ulice ve směru od Prahy do centra v úseku asi 200 metrů nad křižovatkou ulic Masarykova – Rokycanská až k bráně Gambrinus. Po dobu výstavby je omezený průjezd po Rokycanské v obou směrech, snížil se počet jízdních pruhů. Stavba bude probíhat do listopadu 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky doprava, dopravní stavby, dopravní omezení, Klatovská třída, výměna kolejí, kruhový objezd, oprava, Plzeň, rekonstrukce, Edvard Beneš, Pavel Šindelář, VODÁRNA PLZEŇ a.s., ODS, Michal Vozobule, Emil Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá zpráva pro řidiče. Zásadní dopravní omezení v Plzni dneškem končí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.