Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vlak smetl na přejezdu dodávku s přívěsem, na kterém řidič převážel jednu krávu. Zvíře nehodu nepřežilo

Osobní vlak smetl na železničním přejezdu mezi obcemi Šlovice a Dobřany dodávku značky Mercedes Vito, s připojeným přívěsem, na kterém se přepravoval jednu krávu. Ta bohužel nehodu nepřežila. Řidič vjel na přejezd přímo před projíždějící vlak i když byl v provozu světelný i zvukový zabezpečovací systém. U nehody zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda na jižním Plzeňsku se stala ve čtvrtek v 8:30 hodin. „Šestačtyřicetiletý řidič automobilu utrpěl při střetu středně těžké zranění. Letecká záchranná služba ho transportovala na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Řidič dodávky jel ve směru od Šlovic na Dobřany. Zřejmě i přesto, že byl v provozu zabezpečovací systém železničního přejezdu (světelný i zvukový), vjel na tento přejezd, kde právě projížděl osobní vlak od Klatov. Došlo ke střetu a vozidlo skončilo několik metrů za železničním přejezdem,“ popsala nehodu policejní mluvčí Eva Červenková.

Ve vlaku cestovalo celkem sedm osob, které vyvázly bez zranění. U strojvedoucího vlaku byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou a u řidiče vozidla byl nařízen odběr krve. „Za vozidlem byl připojen přípojný vozík, na kterém řidič přepravoval jeden kus skotu. Zvíře bylo při nehodě zraněno. Komunikace mezi obcemi Šlovice a Dobřany, a taktéž železniční trať, bude v době šetření nehody uzavřena,“ doplnila policejní mluvčí. Těžce zraněnou krávu bohužel museli na místě utratit na základě veterinárního vyšetření.  

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala je přejezd bez závor, ale zabezpečený světelnou signalizací. „Osobní vlak jel z Přeštic do Berouna, je tam jeden zraněný. Uvidí se, jaké budou škody. Nevyjížděli jsme tam, šetření bude provádět Správa železnic," řekl.

Provoz na trati z Plzně do Klatov byl přerušen zhruba do 12:00, uvedly České dráhy (ČD) na webu. „V úseku z Plzně-Valchy do Dobřan jsme zavedli náhradní autobusovou dopravu. Nahrazujeme všechny spoje a čekáme, až se to odstraní," řekl obchodní manažer oblastního centra ČD Vladimír Kostelný. Uzavřená je také silnice nižší třídy od Šlovic na Dobřany.

Tragická nehoda na železničním přejezdu se stala v neděli odpoledne v Boru u Tachova. Vlak se tam střetl s osobním automobilem. Na místě zahynula spolujezdkyně v automobilu. Řidič automobilu utrpěl těžké zranění a je v kritickém stavu. S lehkým...

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZSPK, HZSPK

Štítky nehoda na přejezdu, střet vlaku s dodávkou, cestující ve vlaku, železniční přejezd, těžce zraněný řidič, havárie, kráva, Dobřany, Šlovice, Mercedes-Benz, České dráhy, Andrea Divišová, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak smetl na přejezdu dodávku s přívěsem, na kterém řidič převážel jednu krávu. Zvíře nehodu nepřežilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.